Звільнені з полону терористів журналісти «112 Україна» повернулися до Києва через Ростов-на-Дону

Звільнені з полону терористів журналісти «112 Україна» повернулися до Києва через Ростов-на-Дону

5 Вересня 2014
4200

Звільнені з полону терористів журналісти «112 Україна» повернулися до Києва через Ростов-на-Дону

4200
Звільнені з полону терористів журналісти «112 Україна» повернулися до Києва через Ростов-на-Дону
Звільнені з полону терористів журналісти «112 Україна» повернулися до Києва через Ростов-на-Дону

Журналістка каналу «112 Україна» Ганна Іваненко і оператор Назар Зоценко, яких два з половиною тижні утримували в заручниках представники терористичної організації «ЛНР», повернулися до Києва. Про це в ефірі каналу «112 Україна» повідомила журналістка Катерина Жукова, яка зустріла їх в аеропорту «Бориспіль».

 

Журналісти поверталися до України через Ростов-на-Дону (Росія), до цього вони перебували в Ростовській області. «Нам не можна було проходити через лінію фронту, тому було прийнято рішення повернутися через Росію», - зазначила Ганна Іваненко. Вона також розповіла про подробиці свого перебування в заручниках у представників «ЛНР».

 

«Нас затримали біля міста Ровеньки (Луганська область - прим. ТК) Весь цей час ми перебували, якщо це можна так назвати, в одній з військових частин людей, які називають себе "ополчення Донбасу"», - сказала журналістка. Вона повідомила, що бойовики не застосовували насилля до знімальної групи, здійснюючи лише моральний тиск.

 

Пані Іваненко розповіла, що визволити їх приїхали журналісти російського телеканалу LifeNews, яким вдалося забрати українських журналістів з другої спроби. «Під час першої спроби нас вже відпустили, і нам вдалося виїхати за територію цієї частини, але вранці нас захопили знов. Коли ми їхали, журналісти жартували, що ми вас повеземо, бо ви нам не подобаєтеся, потім вони сказали, що пошкодували про ці заяви, тому що потім нам, дійсно, довелося ще чотири дні сидіти і не розуміти, що буде далі», - зазначила Ганна Іваненко.

 

За її словами, журналістам не дозволяли здійснювати дзвінки. «Але у мене там з'явився знайомий, який приносив мені речі, навіть капці та рушники, те, чим можна помитися, навіть їжу. Одного разу він таємно передав мені телефон, і я додзвонилася до чоловіка», - повідомила вона.

 

Нагадаємо, 3 вересня, знімальну групу телеканалу «112 Україна» - журналістку Ганну Іваненко та оператора Назара Зоценка, яких два з половиною тижні утримували в заручниках терористи «ЛНР», було звільнено за підтримки російського телеканалу LifeNews. 

 

За інформацією «Детектор медіа», невідомою залишається доля харківського журналіста та активіста «Спілки української молоді» Романа Черемського. Згідно з повідомленням прес-служби каналу «112 Україна» та його брата Костянтина, він був затриманий у Ровеньках разом із Ганною Іваненко та Назаром Зоценком. Останній раз Роман Черемський виходив на зв'язок із родиною 17 серпня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4200
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду