Перших постраждалих журналістів зі сходу України прийняли у «Світязі» на Волині

Перших постраждалих журналістів зі сходу України прийняли у «Світязі» на Волині

8 Серпня 2014
2586

Перших постраждалих журналістів зі сходу України прийняли у «Світязі» на Волині

2586
Перших постраждалих журналістів зі сходу України прийняли у «Світязі» на Волині
Перших постраждалих журналістів зі сходу України прийняли у «Світязі» на Волині

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) у співпраці з Національною комісією регулювання ринку фінансових послуг забезпечила можливість журналістам зі сходу України пройти оздоровлення у центрі  «Світязь» на Шацьких озерах (Волинська область). Наразі у центрі відпочиває перша група співробітників ЗМІ з Донецької області. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

Нещодавно за ініціативи керівника Нацкомісії Максима Полякова об'єднаному Центру допомоги журналістам були передані кошти для реабілітації першої групи постраждалих колег. На ці кошти було оплачено квитки, проживання та харчування журналістів з Донбасу у «Світязі». Першими, хто проходить оздоровлення у центрі на Волині, стали тележурналіст зі Слов'янська Валентина Савенко, головний редактор газети «Вечерняя Горловка» Владислав Леошко та журналіст газети «Трибуна» із Дебальцевого Олеся Іщенко (Донецька область).

 

Владислав Леошко сказав, що однією з переваг такого відпочинку можливість поспілкуватися з колегами, адже в оздоровчому центрі «Світязь» на Шацьких озерах, який було побудовано та відкрито зусиллями Волинської обласної організації НСЖУ, відпочивають журналісти з різних областей України.

 

«Це дійсно перлина біля води, дуже вдале розташування, чудова природа, нас прекрасно зустріли. Самі люди - дуже позитивно налаштовані, толерантні. Коли дізнавалися, що ми з Донбасу, то не сприймали нас як якихось українофобів, а як таких же людей, як самі. Для нас це ще й можливість своєрідного духовного єднання», - підтвердив Владислав Леошко.

 

«Журналісти контактують, спілкуються, спільно відпочивають. Головне, що ми можемо підтримати колег зі сходу», - сказав Голова Волинської обласної організації НСЖУ Михайло Савчак.

 

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко повідомив, що для Спілки принциповим було питання першочергового відпочинку на новій базі на Шацьких озерах саме журналістів з Донбасу. «Багато наших колег потрапили у надзвичайні обставини, під тиском терористів були змушені припинити виконання своїх професійних обов'язків у редакціях місцевих ЗМІ. Тому журналісти всієї країни мають виявляти свою солідарність та підтримувати наших донецьких і луганських побратимів. Наша Спілка шукає ресурси якдля посильної прямої матеріальної допомоги, так і для організації оздоровлення журналістів та членів їх родин», - сказав пан Томіленко.

 

Нагадаємо, Секретаріат  Національної спілки журналістів України (НСЖУ) на своєму засіданні 18 липня прийняв рішення про  необхідність звернення до влади щодо підтримку місцевій пресі на Сході України.

 

24 червня правління Харківського відділення Національної спілки журналістів України одноголосно виключило журналістів Костянтина Кеворкяна та Костянтина Долгого зі спілки. Основна причина - за поширення проросійської пропаганди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2586
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду