Оператор телеканалу НТН повернувся з полону терористів

Оператор телеканалу НТН повернувся з полону терористів

7 Серпня 2014
5968

Оператор телеканалу НТН повернувся з полону терористів

5968
Оператор телеканалу НТН повернувся з полону терористів
Оператор телеканалу НТН повернувся з полону терористів

Оператор донецького корпункту телеканалу НТН Олександр Осадчий, який із 2 серпня перебував у полоні бойовиків терористичної організації «Донецька народна республіка», увечері 6 серпня повернувся додому в Донецьку. Про це повідомила прес-служба каналу.

 

За інформацією Сергія Вендіна, журналіста донецького корпункту телеканалу НТН, 2 серпня в Донецьку Олександр Осадчий вийшов з дому та не повернувся. Втрату зв'язку з ним пов'язували зі зникненням світла в обстріляному спальному районі, де мешкає пан Осадчий і тривалу відсутність мобільного зв'язку в області.

 

4 серпня близько 14:00 до дружини оператора навідалися люди, які назвалися представниками ДНР та попросили у неї зарядку для телефона. На запитання про долю її чоловіка, вони повідомили, що з ним все в порядку і він незабаром повернеться додому.

 

Інформації про місцезнаходження та стан Олександра Осадчого не надходило до вечора 6 серпня, коли він повернувся додому.

 

За повідомленнями каналу НТН, люди, які захопили пана Осадчого, звинувачували його в тому, що він навідник, та протягом п'яти днів тримали у підвалі будівлі однієї із силових структур Донецька, допоки не було доведено, що він є працівником ЗМІ.

 

Про зникнення оператора стало відомо 6 серпня, однак «Детектор медіа» не розголошувала цю інформацію на прохання каналу НТН, оскільки це могло призвести до ускладнення визволення оператора з полону.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5968
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду