Суд у Харкові залишив під вартою двох нападників на канал АТН

Суд у Харкові залишив під вартою двох нападників на канал АТН

30 Липня 2014
2992

Суд у Харкові залишив під вартою двох нападників на канал АТН

2992
Суд у Харкові залишив під вартою двох нападників на канал АТН
Суд у Харкові залишив під вартою двох нападників на канал АТН

29 липня суду у Харкові залишив під вартою без права внесення застави Сергія Юдаєва, що 7 квітня здійснив разом з іншими зловмисниками напад на офіс харківського телеканалу АТН. Про це повідомляє сайт каналу.

 

Денис Левченко, якого також звинувачують у погромі АТН, також залишився під вартою. Хоча суд надав йому можливість вийти з СІЗО під заставу 158 тисяч грн., але родичі засудженого заявили, що без сторонньої фінансової допомоги внести заставу вони не можуть. Ще п'ятеро підсудних, які проходять у справі, вийшли з СІЗО під заставу і перебувають не під арештом.

 

Також судом прийнято рішення про об'єднання справ про погром АТН і про штурм проросійськими активістами Харківської обладміністрації (ОДА) в ніч на 8 квітня.

 

До розгляду по суті справи суд не дійшов - з різних причин не з'явилися свідки обвинувачення.

 

Прокуратура подала клопотання про вирішення іншого питання - залишити під вартою Сергія Юдаєва до 2 жовтня, тому що за кілька днів спливає термін його перебування в СІЗО, визначений на минулому засідання суду.

 

Сергій Юдаєв, заявив, що вважає рішення суду необ`активним: «На жаль, в нашій, в лапках, демократичній Україні немає об'єктивного розгляду суду». Також він просив суд випустити його з-під арешту через те, що, як він стверджує, його перевели з попереднього СІЗО в слідчий ізолятор колонії, утримують разом з ув'язненими і погрожують розправою. Про це заявив і адвокат підсудного.

 

Юдаєв погрожує журналістам з-за грат

 

Виходячи з залу суду, Сергій Юдаєв погрожував журналістам АТН розправою, пише АТН.

 

Тим часом з СІЗО поступово випускають затриманих при штурмі Харківської ОДА. Так, за словами адвоката пана Юдаева, під заставу або під домашній арешт вийшли 28 осіб.

 

Нагадаємо, Сергій Юдаєв називає себе прес-секретарем громадської проросійської організації «Боротьба». Його затримали в числі 64 осіб під час штурму Харківської ОДА. Згодом він був опізнаний як керівник нападників на офіс АТН.

 

Свої збитки канал АТН оцінює в 1 млн грн.

 

Як писала «Детектор медіа», увечері 7 квітня харківський телеканал АТН захопили майже сто невідомих чоловіків з бітами, вимагаючи прямого ефіру. Нападники розбили офісні меблі та розтрощили апаратну студію, а також забрали в директора харківського каналу АТН Олега Юхта телефон і кілька особових справ працівників.

 

Співробітники каналу викликали міліцію, проте та не завадила зловмисникам вчинити погром, заявили в Незалежній медіапрофспілці України (НМПУ). НМПУ висловила обурення бездіяльністю харківської міліції та заявила вимогу до правоохоронних органів негайно заарештувати зловмисників.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://atn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2992
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду