detector.media
30.07.2014 15:42
Суд у Харкові залишив під вартою двох нападників на канал АТН
Суд у Харкові залишив під вартою двох нападників на канал АТН

29 липня суду у Харкові залишив під вартою без права внесення застави Сергія Юдаєва, що 7 квітня здійснив разом з іншими зловмисниками напад на офіс харківського телеканалу АТН. Про це повідомляє сайт каналу.

 

Денис Левченко, якого також звинувачують у погромі АТН, також залишився під вартою. Хоча суд надав йому можливість вийти з СІЗО під заставу 158 тисяч грн., але родичі засудженого заявили, що без сторонньої фінансової допомоги внести заставу вони не можуть. Ще п'ятеро підсудних, які проходять у справі, вийшли з СІЗО під заставу і перебувають не під арештом.

 

Також судом прийнято рішення про об'єднання справ про погром АТН і про штурм проросійськими активістами Харківської обладміністрації (ОДА) в ніч на 8 квітня.

 

До розгляду по суті справи суд не дійшов - з різних причин не з'явилися свідки обвинувачення.

 

Прокуратура подала клопотання про вирішення іншого питання - залишити під вартою Сергія Юдаєва до 2 жовтня, тому що за кілька днів спливає термін його перебування в СІЗО, визначений на минулому засідання суду.

 

Сергій Юдаєв, заявив, що вважає рішення суду необ`активним: «На жаль, в нашій, в лапках, демократичній Україні немає об'єктивного розгляду суду». Також він просив суд випустити його з-під арешту через те, що, як він стверджує, його перевели з попереднього СІЗО в слідчий ізолятор колонії, утримують разом з ув'язненими і погрожують розправою. Про це заявив і адвокат підсудного.

 

Юдаєв погрожує журналістам з-за грат

 

Виходячи з залу суду, Сергій Юдаєв погрожував журналістам АТН розправою, пише АТН.

 

Тим часом з СІЗО поступово випускають затриманих при штурмі Харківської ОДА. Так, за словами адвоката пана Юдаева, під заставу або під домашній арешт вийшли 28 осіб.

 

Нагадаємо, Сергій Юдаєв називає себе прес-секретарем громадської проросійської організації «Боротьба». Його затримали в числі 64 осіб під час штурму Харківської ОДА. Згодом він був опізнаний як керівник нападників на офіс АТН.

 

Свої збитки канал АТН оцінює в 1 млн грн.

 

Як писала «Детектор медіа», увечері 7 квітня харківський телеканал АТН захопили майже сто невідомих чоловіків з бітами, вимагаючи прямого ефіру. Нападники розбили офісні меблі та розтрощили апаратну студію, а також забрали в директора харківського каналу АТН Олега Юхта телефон і кілька особових справ працівників.

 

Співробітники каналу викликали міліцію, проте та не завадила зловмисникам вчинити погром, заявили в Незалежній медіапрофспілці України (НМПУ). НМПУ висловила обурення бездіяльністю харківської міліції та заявила вимогу до правоохоронних органів негайно заарештувати зловмисників.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://atn.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY