Україна вперше взяла участь в зборах  Міжнародної асоціації прес-клубів

Україна вперше взяла участь в зборах Міжнародної асоціації прес-клубів

18 Червня 2014
2535

Україна вперше взяла участь в зборах Міжнародної асоціації прес-клубів

2535
Україна вперше взяла участь в зборах  Міжнародної асоціації прес-клубів
Україна вперше взяла участь в зборах  Міжнародної асоціації прес-клубів

Прес-клуб Національної спілки журналістів України (НСЖУ) став кандидатом на членство у Генеральній асамблеї Міжнародної асоціації прес-клубів (IAPC). За відповідне рішення проголосували учасники засідання ІАРС 13 червня, повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

Разом із Україною статус кандидата у члени IAPC  отримав і прес-клуб Японії.

 

Україну на цій події представляв Сскретар Національної  спілки журналістів України, голова Миколаївського прес-клубу, директор Коледжу преси та телебачення Гліб Головченко

 

«Україна вперше набула можливість брати участь у загальних зборах Міжнародної Асоціації прес клубів. Це один з найвищих експертних кіл інформаційної світової галузі. Це стало можливим завдяки подіям, які відбулися у грудні 2013-лютому 2014 року і активній співпраці української журналістики зі світовими медіа. Але це стало послідовним з точки зору розвитку української журналістики та відстоювання свободи слова, що високо оцінили колеги з інших країн», - відзначив Гліб Головченко.

 

Представник прес-клубу США (м.Нью-Йорк) Патрісія Кранц привітала Україну з участю в зборах Міжнародної Асоціації прес клубів: «За кілька останніх місяців Україна зробила значний крок вперед у питаннях відстоювання свободи слова та розвитку громадянського суспільства».

 

За словами Астрід Зіммерманн з прес-клубу «Конкордія» (м.Відень, Австрія), Революція гідності, яка відбулася в Україні, не тільки показала, наскільки сильні в Україні прагнення демократичного розвитку, але й дала новий поштовх для розвитку українських медіа.

 

Протягом п'яти днів на зборах Міжнародної Асоціації прес-клубів представники різних країн обговорювали актуальні питання розвитку журналістики в світі та головні виклики для медіа - юридичний супровід діяльності журналістів, захист свободи слова, боротьба з цензурою, фізичний захист журналістів та ін.

 

Також під час Генеральної Асамблеї була прийнята Резолюція про звернення до світових корпорацій щодо необхідності переглянути механізми розподілу рекламних бюджетів, які сьогодні йдуть через посередників інших країн, та спрямувати їх безпосередньо на територію України, що дасть можливість засобам масової інформації отримати принципово нові рекламні бюджети і стане підґрунтям дійсної незалежності українських медіа.

 

Наступні збори Міжнародної Асоціації прес клубів відбудуться у Монголії.

 

Нагадаємо, у листопаді 2013 року НСЖУ було прийнято до Європейської федерації журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2535
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду