У Вишневому до струсу мозку побили журналістку Коломієць, яка висвітлює теми земельної власності

У Вишневому до струсу мозку побили журналістку Коломієць, яка висвітлює теми земельної власності

26 Квітня 2014
7880

У Вишневому до струсу мозку побили журналістку Коломієць, яка висвітлює теми земельної власності

7880
Міліція зареєструвала заяву щодо нападу невідомого та проводить перевірку
У Вишневому до струсу мозку побили журналістку Коломієць, яка висвітлює теми земельної власності
У Вишневому до струсу мозку побили журналістку Коломієць, яка висвітлює теми земельної власності

Кореспондентку інформаційного порталу «ПравдаТут» Вікторію Коломієць побили у Вишневому, що поблизу Києва. Про це повідомляє Pravdatyt.com. Нині вона перебуває у лікарні з діагнозом «струс мозку».

 

Напад стався о третій ночі 25 квітня біля будинку кореспондентки, коли вона поверталася додому з роботи. До будинку її провів колега, і кілька метрів до оселі їй лишалося пройти самій.

 

«Я встигла зробити близько десяти кроків. Хотіла вже заходити у двері, як зненацька невідомий чоловік схопив мне за волосся і почав тягнути за будівлю», - каже журналістка. За її словами, нападник - чоловік років 30 - закрив їй рот долонею та розбив губу. Після цього він потіг дівчину до будівлі Пенсійного фонду та бити її по спині та голові. Потім кричав: «Віддай флешку! Якщо відмовишся, тобі буде гірше! Думай, що говориш, інакше пошкодуєш!».

 

«Я навіть не розуміла, про яку флешку йде мова. У мене була істерика, я плакала та не могла сформулювати жодного речення», - розповідає Вікторія Коломієць.

 

Коли дівчина змогла пояснити, що ніякої флешки у неї немає, чоловік почав бити її палицею по плечах, руках та спині, пише «ПравдаТут». Весь час нападник тримав Вікторія за волосся, обличчям донизу. Потім кинув на металевий паркан, об який журналістка сильно вдарилася головою.

 

Після цього нападник лишив Вікторію на місці інциденту. «Біля паркану Пенсійного Фонду я просиділа не менше 15 хвилин. До під'їзду залишалося близько 50 метрів, але мені здавалося, що варто ворухнутися і нападник прийде знову», - каже вона.

 

Оговтавшись, Вікторія Коломієць зателефонувала колезі Євгену Куксіну. Друзі та родина Вікторії викликали лікарів та - бизько п'ятої ранку - викликали міліцію. Вони подали заяву щодо нападу та отримали висновок судмедекспертизи.

 

Редакція видання пов`язує напад із професійною діяльністю журналістки: «Віта Коломієць сміливо виступала проти дерибану земельних ділянок та вимагала від депутатів тримати своє слово». Версію щодо пограбування у «ПравдаТут» відкидають: «У журналістки був золотий ланцюжок, каблучка, дорогий мобільний телефон та маленька жіноча сумка, на яку нападник навіть не звертав увагу».

 

10 квітня, пише видання, журналістка під час сесії місцевої міської ради нагадала депутату Юрію Лісничому про те, що він обіцяв скласти мандат, якщо цього хотітиме хоча б один вишнівчанин. Аби підтвердити своє місце прописки, вона показала паспорт. «Через деякий час на її адресу надійшов анонімний лист з погрозами та порадою бути обережнішою у промовах. Спочатку до нього віднеслися несерйозно, - пише "ПравдаТут ". - Але згодом журналістка почала помічати, що за нею стежать. Незважаючи на психологічний тиск, Віта не припинила свою діяльність».

 

Сам депутат Лісничий шокований версією видання «ПравдаТут» щодо його причетності до побиття журналістки Коломієць.

 

На наступній сесії, яка відбулася 24 квітня, вона розповіла про лист і заначила, що погрожувати журналісту, а тим паче, дівчині - принизливо. Після цього проінформувала присутніх стосовно земельних махінацій депутатів та незаконного будівництва МАФів (малих архітектурних форм).

 

Тоді у міськраді, пише видання, особливої уваги на промову журналістки не звернули.

 

У міському відділі міліції Вишневого «Детектор медіа» повідомили, що заява щодо нападу на Вікторію Коломієць зареєстрована за номером 1725/6547. У прес-службі міськвідділу уточнили, що проводиться перевірка щодо нападу невідомої особи на Вікторію Коломієць - як на громадянку, а не журналістку.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://pravdatyt.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7880
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду