Депутат Лісничий шокований версією видання «ПравдаТут» щодо його причетності до побиття журналістки Коломієць (ОНОВЛЕНО)

Депутат Лісничий шокований версією видання «ПравдаТут» щодо його причетності до побиття журналістки Коломієць (ОНОВЛЕНО)

26 Квітня 2014
8309

Депутат Лісничий шокований версією видання «ПравдаТут» щодо його причетності до побиття журналістки Коломієць (ОНОВЛЕНО)

8309
Депутат Лісничий шокований версією видання «ПравдаТут» щодо його причетності до побиття журналістки Коломієць (ОНОВЛЕНО)
Депутат Лісничий шокований версією видання «ПравдаТут» щодо його причетності до побиття журналістки Коломієць (ОНОВЛЕНО)

Депутат Вишневецької міськради Юрій Лісничий здивований тим, що у версії побиття 19-річної журналістки «ПравдаТут» Вікторії Коломієць наводиться приклад із її критичним виступом на його адресу. Про це він розповів у коментарі «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, о третій ранку 25 квітня на Вікторію Коломієць напав невідомий біля її будинку та побив її до струсу мозку. Журналістка та редакція «ПравдиТут» висувають версію щодо того, що Юрій Лісничий міг помститися за критичні вислови пані Коломієць на його адресу.

 

За словами депутата, він сам зазнає тиску та переслідувань «місцевої мафії» за свою принципову позицію, в тому числі, й щодо земельних питань.

 

Він розповів, що деколи емоційно реагував на «провокативні», за його словами, виступи Вікторії Коломієць у міськраді - наприклад, на її вимогу спочатку погодився написати заяву про звільнення, заявивши що готовий зробити це, аби «Партія регіонів була задоволена».

 

Юрій Лісничий - випускник Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. З 1997-го року працював на телеканалах СТБ («Вікна. Новини»), «Гравіс» («Надзвичані новини»), кілька місяців працював журналістом-міжнародником газети «Голос України». Надалі видавав такі обласні газети, як «Наша Київщина», «Молодь київщини», журнал «Городок», газету «Наше місто» та інші. Він, за його словами, продовжує займатися журналістикою, щодо Вишневого публікується на сайті «Українська правда», надає коментарі «Громадському радіо» тощо.

 

Юрій Лісничий - активний учасник Майдану.

 

Лідер громадської організації «Захист Вишневого» Івану Гришин, який є одним із керівників «ПравдиТут» розповів «Детектор медіа», що одна з версій, яку він та редакція розглядає щодо нападу на журналістку - її  критика депутата Юрія Лісничого. «Він у Верховній Раді сильно розкрутив історію свого побиття, а насправді гіпс у нього зйомний, і незрозуміло - поламана в нього нога чи ні», - розповів пан Гришин (натомість у пана Лісничого є всі медичні свідчення отриманих травм, які він надав «Детектор медіа»). За  словами пана Гришина, Вікторія рослідувала цю історію, й на сесії міськради відкрито заявила, що пан Лісничий відмовляється надавати їй коментарі.

 


 

Саме після цього виступу Вікторії Коломієць на неї було вчинено напад, стверджує редакція «ПравдаТут»:


 

 

Сам Юрій Лісничий заявляє, що місцева мафія вчинила замах на його життя. Також він акцентує, що вважає публікації про нього «ПравдаТут» упередженими та необ`єктивними. «Мені жаль, що влада і власники сайту використовують журналістів "ПравдаТут" в інформаційних провокаціях. Усю суть цих провокацій видно в коментарях на сайті» ,- сказав пан Лісничий.

 

Ще одна версія - відеоматеріал пані Коломієць про МАФи (малі архітектурні форми - кіоски. - ТК), який вийшов в ефірі програми «ПравдаТут» на місцевій телерадіокомпанії ТРК «Регіон». У ньому йдеться, що, всупереч мораторію на МАФи, депутати шляхом підміни понять у документах продовжують встановлювати їх у Вишневому.

 

Ще одне припущення пана Гришина - причиною нападу могло стати розслідування журналісткою питань земельної власності, яке ще ніде не було опубліковане. «Поки що вона займалася розслідуваннями, і справа посувалася складно - відповідей на окремі запити доводилося чекати по два-три тижні», - розповів Іван Гришин.  Відповідаючи на запитання «Детектор медіа» «Чи можете надати лінки на публікації, в яких, як пише «ПравдаТут», «Віта Коломієць сміливо виступала проти дерибану земельних ділянок та вимагала від депутатів тримати своє слово», Іван зазначив: «Вона виступала на сесії міськради, що зафіксовано на відео».

 

Також Іван Гришин додав: «До мене підходили люди й просили, щоб мої журналісти не піднімали питання про цю діяльність (йдеться, в тому числі, й про виступи пані Коломієць на сесіях міськради. - ТК). Однак я відповідав, що не втручаюся в їхню роботу».

 

Сама Вікторія Коломієць пов`язує напад на неї із журналістською діяльністю. А саме із сюжетом про МАФи. Вона також займалася вивченням обставинами побиття депутата міськради Юрія Лісничого. «Він заявляє, що його сильно побили. Однак у мене є багато доказів, що він симулює травми. Адже продовжує виходити на роботу й їздити на авто», - розповіла журналістка. Натомість у пана Лісничого є всі медичні свідчення отриманих травм, які він надав «Детектор медіа».

 

Щодо розслідування питань земельної власності, як припускає Вікторія Коломієць, «публікація цього матеріалу зачепила би інтереси чи не всього депутатського корпусу міста. Адже замість шкіл, наприклад, в довколишніх селах зводять приватні будинки».

 

Вікторія розповіла, що тиждень тому отримала паперового листа, в якому невідомий нагадував журналістці, що вони мешкають в одному місті й вона має добирати висловів.

 

Юрій Лісничий вважає, що Вікторія Коломієць - теж жертва вишневецької мафії. Про це він зазначив у своєму відкритому листі до правоохоронних органів: «...Вишнівська мафія продовжує вбивати, і чинить це з дітьми, яких сама ж і заманила в свої тенета, втягнула їх у брудну інформаційну війну і зрештою, підставляючи, знущаючись, використовує їх як маріонеток у цій війні за криваві мільйони на нашій нещасній і такій дорогій вишнівській землі. Не вірю, що цей злочин проти Вікторії Коломієць випадковість. Вся ця ситуація схожа на агентурну (в гебешному дусі) розробку, спецоперацію, де людьми грають у криваві ігри як маріонетками, задля кривавої наживи. Це просто жахливо і неприпустимо!!! Наголошую: у Вишневому чиняться спроби вбивств з політичних та корисливих мотивів, задля прикриття спроб розкрадання комунального майна та іншої наживи! І чиниться це не випадково, і чинять це не випадкові люди, і мета їхня зрозуміла: маніпулювати, залякувати та продовжувати красти...».

 

Депутат просить взяти на особливий контроль хід розслідування «справи про замах на вбивство журналіста, жительки Вишневого Вікторії Коломієць» та надати їй державну охорону.

 

Прочитати повний текст відкритого листа Юрія Лісничого можна тут.

 


 

За словами Івана Гришина, лікарі встановили діагноз Вікторії «струс головного мозку середньої тяжкості». Він каже, що журналістка має травми спини, демонструвати які на фото вона би не хотіла.

 

Щодо розслідування нападу на пану Коломієць, за словами Івана Гришина, сьогодні з ним та з батьком потерпілої спілкувався майор місцевого відділку міліції Віктор Горбаль, який ставив питання про можливі версії нападу на Вікторію.

 

Вікторія Коломієць - студентка  заочного відділення факультету журналістики Національного авіаційного університету. 1 вересня їй виповниться 20 років.

 

«Детектор медіа»

Фото - Facebook та надане Іваном Гришиним

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8309
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Vyshneve
3661 дн. тому
"іВАН // 27.04.2014 15:06 Правдатут - це що? Відповідь - ригівський рупор Вишневого. Зі всіма звідси витікаючими" - Юрій Валентинович Лісничий перестаньте лити бруд на журналістів ПравдаТУТ через те що вони вас викрили!!!! Ганьба вам
іВАН
3662 дн. тому
Правдатут - це що? Відповідь - ригівський рупор Вишневого. Зі всіма звідси витікаючими
Forest
3662 дн. тому
Як вишнівчанин скажу одне - це точно не Лісничий Те, що він слизька людина - вже інша розмова.. Але за побиттям дівчини Юрій лісничий не стоїть, так як він позиціонує себе як мученик вишнівської мафії... Проте його слова "Вишнівська мафія" сказані досить влучно!
Vyshneve
3662 дн. тому
Віта не бійся цього брехуна, він і тут хоче на горі запіаритися. Пан Юрій то брехлива і дуже гнила людина. Написали що він з Майдану - брехня. Сидів в себе в норі і чекав, люстратор недороблений. Всі у Вишневому розуміють що це він Віту замовив, а вібрехатися він завжди може. Його Бог покарає за все, совісті в нього нема. Ганьба брехуну лісничому. Віта тримайся і поправляйся поскоріше
Amelia
3662 дн. тому
Пан Лісничий висловив свою брехливо думку? І ви цьому вірите? Саме Віта говорила, щоб Юрій Лісничий склав свій мандат! І на минулій сесії, коли вона казала про погрози, вона також мала на увазі Юрія Валентиновича.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду