Ахтем Сейтаблаєв працює над власними проектами та знімається в двох стрічках

Ахтем Сейтаблаєв працює над власними проектами та знімається в двох стрічках

29 Вересня 2013
5935
29 Вересня 2013
17:17

Ахтем Сейтаблаєв працює над власними проектами та знімається в двох стрічках

5935
Режисер «Хайтарми» розповів про свої творчі плани
Ахтем Сейтаблаєв працює над власними проектами та знімається в двох стрічках
Ахтем Сейтаблаєв працює над власними проектами та знімається в двох стрічках

Кримськотатарський актор і режисер Ахтем Сейтаблаєв нині працює не лише в театрі, а й має більше пропозицій у сфері кіно. Про стрічки, у яких він задіяний в обох іпостасях, розповів в інтерв`ю «Радіо Свобода».

 

За словами пана Сейтаблаєва,  його команда виграла тендер у Держкіно на створення казки-фентезі на українському матеріалі. Фільм створюватиметься на основі українських міфів, легенд, казок, хоча й на офснові оригінального сценарія Сергія Гаврилюка та Сергія Ухачевського. Нині проект перебуває на стадії розробки режисерського сценарію.

 
Одночасно Ахтем Сейтаблаєв розпочав роботу над документальною історією про кримську дівчину Саїде Аріфову, яка в 1942 році врятувала від смерті 88 єврейських дітей. Під її опікою вони жили до депортації, вивчали кримськотатарську мову й і мусульманські молитвив. І коли її депортували разом з іншими кримськими татарами, ці врятовані від нацистів єврейські діти бігли за машиною, що відвозила її, і кричали: «Віддайте нашу маму Саїде!».

 

«Продумали подієвий ряд: що, де, коли відбувається, у нас є напрацювання по співучасті в інвестуванні цього фільму», - розповів режисер.

 

Починаючи з вересня, Ахтем Сейтаблаєв знімається як актор у фільмі за сценарієм Аркадія Ініна. Він віиконавець однієї з провідних ролей 4-серійного телефільму, що є рімейком картини «Одиноким надається гуртожиток».

 
Також його затвердили  на роль у фільмі з робочою назвою «Гетьман»,  зйомки котрого мають розпочатися у жовтні.

 

За словами пана Сейтаблаєва, це історія про становлення Богдана Хмельницького як гетьмана Запорізької Січі, становлення молодої української держави, з потужною лінією взаємовідносин із Кримським ханством і ханом Іслам-Гіреєм.

 

«Мене затвердили на роль Іслам-Гірея. Що для мене і відповідально, і знаково. Сподіваюся, що це буде саме та сама перша спроба розповісти історію об’ємніше, тому що, це не секрет, що в художніх фільмах, літературних творах, як раз цей дуже непростий період, на мій погляд, представлений дуже однобоко», - розповів він.

 

Ахтем Сейтаблаєв живе і працює в Києві. Грає в академічному театрі драми і комедії на Лівому березі Дніпра. Його постановки і ролі в кримськотатарському театрі були помічені кримським глядачем і відзначені урядовою премією, та всеукраїнське визнання до нього прийшло у столиці. Тут він отримав «Київську пектораль». А з фільмом «Чемпіони з підворіття» став переможцем Третього Одеського міжнародного кінофестивалю. Справжньою зіркою, щонайменше в Криму, він став після прем’єри картини «Хайтарма» – першого художнього фільму про трагедію кримськотатарського народу – депортацію 1944 року.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.radiosvoboda.org

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду