Пукач доводить, що Ґонґадзе юридично не мертвий і вимагає нового розгляду справи

Пукач доводить, що Ґонґадзе юридично не мертвий і вимагає нового розгляду справи

25 Вересня 2013
4786
25 Вересня 2013
11:30

Пукач доводить, що Ґонґадзе юридично не мертвий і вимагає нового розгляду справи

4786
Пукач доводить, що Ґонґадзе юридично не мертвий і вимагає нового розгляду справи
Пукач доводить, що Ґонґадзе юридично не мертвий і вимагає нового розгляду справи

Григорій Демиденко, адвокат екс-генерала МВС Олексія Пукача, який був визнаний  винним у вбивстві Ґонґадзе і засуджений до довічного ув'язнення,  заявляє, що  під час розгляду справи щодо його підзахисного в першій інстанції було допущено порушення. Про це повідомляє газета «Вести».

 

За словами пана Демиденка, Олексій Пукач вважає, що матеріали справи  можуть повернути на новий розгляд у суді або ж на додаткове розслідування.

 

«Хто бачив свідоцтво про смерть, видане на ім'я Георгія Ґонґадзе? Ні, не лікарське свідоцтво, а документ, який видається моргом. Я відповім: його не існує. Значить - Ґонґадзе юридично не мертвий. Адже і його мама каже те ж саме» , - зазначив захисник Пукача.

 

Григорій Демиденко каже , що за дев'ять місяців його клієнт прочитав тільки сім чи вісім томів із 14.

 

На думку Валентини Теличенко, адвоката вдови загиблого журналіста Мирослави Ґонґадзе, Олексій Пукач затягує ознайомлення зі справою, бо не хоче у в'язницю. Мовляв, в ізоляторі СБУ йому комфортно, їжа - з госпіталю спецслужби, та й обходження з арештантами не так як у пенітенціарій зоні. Якщо врахувати , що половину протоколів Пукач прочитав за дев'ять місяців, не виключено, що новий процес над екс-генералом почнеться не раніше червня 2014 року.

 

Нагадаємо, 29 січня, суд призначив екс-генералу Пукачу покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати державні посади за вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Олексія Пукача в убивстві журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

Досудовим слідством встановлено, що Олексій Пукач на виконання наказів і вказівок екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб 17 вересня 2000 року здійснив вбивство Георгія Ґонґадзе.

 

Олексій Пукач своєї провини в умисному вбивстві не визнав. Тобто він визнав, що стосовно журналіста здійснювалося оперативно-розшукові заходи, що він душив його ременем, однак не хотів його вбивати, але ремінь зламав жертві хрящ на шиї, що призвело до смерті.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4786
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
медвед
3865 дн. тому
ТК, де кома??? Покійний Гонгадзе вимагає нового розгляду справи???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду