Чернівецький канал ТВА відновив мовлення

Чернівецький канал ТВА відновив мовлення

14 Серпня 2013
9511

Чернівецький канал ТВА відновив мовлення

9511
Чернівецький канал ТВА відновив мовлення
Чернівецький канал ТВА відновив мовлення

14 серпня Чернівецький канал ТВА розпочав мовлення. Про це повідомляють у  Facebook співробітники каналу.

 

Напередодні 13 серпня голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв заявив, що ТВА «усунув частину організаційно-технічних проблем, через які було призупинено трансляцію програмного продукту на 34 каналі, і сьогодні стало можливим відновлення телевізійного мовлення компанії в тестовому режимі за умови забезпечення у найближчому часі оформлення всіх необхідних документів для здійснення діяльності в правовому полі».

 

 «Нарешті від політичних гасел компанія перейшла до конкретних кроків для відновлення свого мовлення, і, якщо на це є правові підстави, Чернівецька філія Концерну РРТ має якнайшвидше, хоча б у тестовому режимі, сприяти виходу в ефір телекомпанії ТВА», - заявив Михайло Папієв.

 

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) вітає рішення відновити мовлення  для чернівецького каналу ТВА. Профспілка вважає, що це стало можливим завдяки боротьбі журналістів - у  тому числі  членів НМПУ, яка проходила як публічно (журналісти звертались з відкрити листами та заявами - ТК), так і кулуарно.

 

Втім профспілка вважає, що припинення мовлення ТВА мало не випадковий характер: «Регіональна влада в Україні часто проводить свідому політику або на знищення незалежних засобів масової інформації, або на зміну їхньої політики. Сьогодні у Кременчуку Полтавської області тривають спроби  перебрати у комунальну власність телеканал «Візит», який 20 років самостійно функціонує без підтримки держави. У Керчі місцева влада намагається ліквідувати телерадіокомпанію «Бриз», яка дозволяє собі критикувати місцевих чиновників найвищого рівня. У Харкові три роки тому було закрито три непідконтрольні владі телеканали. Один з них найпопулярніший на той час у місті АТН досі не працює».

 

Медіапрофспілка вважає, що таке свавілля чиниться з відома найвищого керівництва держави.  

 

 Як повідомляла «Детектор медіа», канал ТВА припинив мовлення 23 липня після пожежі в апаратній Чернівецької ОДТРК «Буковина». Внаслідок інциденту постраждало обладнання ТВА, з яким ОДТРК ділить одну частоту (обидва канали мовлять на 34 ТВК у Чернівцях: ТВА має 20 годин на добу, а ОДТРК - 4 години на добу). Мовлення каналу ТВА не відновлювалося вже два тижні через недопуск фахівців телеканалу до приміщення, де сталася аварія. Керівник ОДТРК «Буковина» заявив, що не має повноважень впускати туди сторонніх, адже це власність концерну РРТ (держструктури, що забезпечує трансляцію радіо та ТБ). Проблеми на ТВА почалися після конфлікту співвласників каналу Людмили Пишної та Василя Забродського.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9511
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду