На Одещині розпочато кримінальне провадження щодо погрози вбивством журналісту

3 Серпня 2013
8991

На Одещині розпочато кримінальне провадження щодо погрози вбивством журналісту

8991
Депутат котовської міськради від Партії регіонів Наталія Войцеховська публічно погрожувала журналісту Олександру Ярошенку
На Одещині розпочато кримінальне провадження щодо погрози вбивством журналісту

В Одеській області розпочали кримінальне провадження за фактом погрози вбивством журналісту з боку депутата Котовської міськради, повідомляє УНІАН.

 

Районна прокуратура почала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 129 КК України (загроза вбивством). Досудове розслідування доручено Котовському райвідділу міліції.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», журналіст із Котовська, що на Одещині,   Олександр Ярошенко заявив, що депутат Наталія Войцеховська погрожувала йому розправою.Це почалолося після того, як журналіст звернувся до виконавчого комітету міськради з проханням владнати конфліктні ситуації та провести необхідні ремонтні роботи в житлових будинках.

 

Пан Ярошенко вважає, що ймовірність виконання погрози дуже висока, «враховуючи те, що Войцеховська неодноразово брала участь у побитті громадських активістів і те, що вона дуже багата людина і у неї вистачить грошей найняти виконавців своєї погрози».Наразі Олександр Ярошенко написав заяву до міліції по даному факту та серйозно побоюється за своє життя.

 

30 липня народний депутат від ВО «Свобода» Павло Кириленко направив до Генпрокуратури звернення з вимогою перевірити інформацію про погрозу вбивством журналісту Олександру Ярошенку. Про це повідомляє видання «Взгляд из Одессы». Пан Кириленко наполягає на необхідності, у разі підтвердження вказаного факту, вжиття заходів прокурорського реагування та притягнення депутата до відповідальності.

 

Як зазначає інтернет-видання «Избирком»,  Наталія Войцеховська вже не вперше відкрито висловлює своє агресивне ставлення до журналістів. Минулого року у неї був конфлікт з журналістом та громадським діячем з Котовська Анатолієм Тіорою.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8991
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду