Українські і польські журналісти разом будуть шукати правду про «Волинську різню»

12 Червня 2013
5198

Українські і польські журналісти разом будуть шукати правду про «Волинську різню»

5198
Українські і польські журналісти разом будуть шукати правду про «Волинську різню»

Інститут Національної Пам'яті та Міністерство закордонних справ Республіки Польща організували навчальний візит українських і польських журналістів, які побувають у місцях найгострішого протистояння 1942-1943 років з метою об'єктивного аналізу подій українсько-польського міжнаціонального конфлікту, що дістав назву «Волинської різні». Про це інформує прес-служба Держкомтелерадіо.

 

У Луцьку, Любліні і Варшаві журналісти зустрінуться з українськими і польськими істориками, які досліджують цю тему.

 

На зустрічі з журналістами України і Польщі голова  Волинської  облдержадміністрації  Борис Клімчук наголосив, що нині не варто шукати винних у трагедії, а слід знаходити точки порозуміння між Україною і Польщею. 

 

Цій темі присвячений і спеціальний телепроект Волинської ОДТРК під назвою  «Порозуміння заради майбутнього», мета якого - історичне  примирення. Гостями  щотижневих передач  є відомі історики, політичні діячі, свідки подій: професор  Київського національного університету імені Тараса Шевченка  Володимир Сергійчук, доцент Чернігівського національного університету Юрій Макар, професор Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Микола Кучерепа, письменник Євген Сверстюк та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5198
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду