detector.media
12.06.2013 17:50
Українські і польські журналісти разом будуть шукати правду про «Волинську різню»

Інститут Національної Пам'яті та Міністерство закордонних справ Республіки Польща організували навчальний візит українських і польських журналістів, які побувають у місцях найгострішого протистояння 1942-1943 років з метою об'єктивного аналізу подій українсько-польського міжнаціонального конфлікту, що дістав назву «Волинської різні». Про це інформує прес-служба Держкомтелерадіо.

 

У Луцьку, Любліні і Варшаві журналісти зустрінуться з українськими і польськими істориками, які досліджують цю тему.

 

На зустрічі з журналістами України і Польщі голова  Волинської  облдержадміністрації  Борис Клімчук наголосив, що нині не варто шукати винних у трагедії, а слід знаходити точки порозуміння між Україною і Польщею. 

 

Цій темі присвячений і спеціальний телепроект Волинської ОДТРК під назвою  «Порозуміння заради майбутнього», мета якого - історичне  примирення. Гостями  щотижневих передач  є відомі історики, політичні діячі, свідки подій: професор  Київського національного університету імені Тараса Шевченка  Володимир Сергійчук, доцент Чернігівського національного університету Юрій Макар, професор Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Микола Кучерепа, письменник Євген Сверстюк та інші.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY