Сергій Лещенко виграв суд щодо свого запиту про «мовний закон»

22 Березня 2013
8507
22 Березня 2013
18:56

Сергій Лещенко виграв суд щодо свого запиту про «мовний закон»

8507
Сергій Лещенко виграв суд щодо свого запиту про «мовний закон»

21 березня 2013 року Київський апеляційний адміністративний суд зобов'язав Конституційний Суд України надати журналісту Сергію Лещенку копію конституційного подання 51 народного депутата щодо Закону «Про засади мовної політики». Про це повідомляє Незалежна медіапрофспілка.

 

Також суд визнав незаконним віднесення запитуваного конституційного подання до інформації з обмеженим доступом.

 

Київський апеляційний адміністративний суд взяв до уваги наведену у апеляційній скарзі практику Європейського суду з прав людини (Угорська спілка громадянських свобод проти Угорщини, рішення ЄСПЛ від 14.04.09 р.), згідно з якою трактування Європейським судом статті 10 Конвенції про захист прав людини передбачає відкритість «міркувань членів парламенту, спрямованих ними до органу конституційної юрисдикції (пункти 36 та 37 вищезазначеного рішення ЄСПЛ)». Повний текст судового рішення з'явиться упродовж п'яти днів.

 

Інтереси Сергія Лещенка представляв керівник правових проектів Інституту масової інформації Роман Головенко.

 

Нагадаємо,  Окружний адміністративний суд Києва прийняв рішення не на користь журналіста і підтримав позицію Конституційного суду, який відмовив у наданні інформації на запит.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8507
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду