Ё-моё, наезжай!!

24 Травня 2006
1448

Ё-моё, наезжай!!

1448
Звіт зі студії «Майдану» агента «ТК».
Ё-моё, наезжай!!

Увага - увага: говорить і мовить "Детектор медіа"! Сьогодні представники нашого видання відзвітують перед своїми читачами за відрядження на ефір нового ток-шоу Данила Яневського "Майдан" на 5-му каналі. Наші агенти вже прошпигували за роботою таких проектів, як "5 копійок" та "Шанс". Сьогодні – черга за «Майданом».

Звіт зі студії «Майдану»
агента «ТК» Всеволода Вєжлівого

Візит до студії, в якій 14 травня відбувався ефір ток-шоу "Майдан", пройшов успішно та конструктивно. Місце праці пана Яневського та команди 5-го каналу - старий ангар меблевої фабрики на провулку Радищева, біля метро "Берестейська". Умови роботи - прийнятні для пролетаря та відданого справі телевізійника. До участі в програмі були запрошені наступні особи: Андрій Шкіль - вусатий львів’янин у вишиванці, член амбітно-показово-опозиційно-помаранчевої партії БЮТ; Павло Жебрицький - член ТАКу - помаранчевий політик з нерозвиненими ораторськими здібностями; Євген Кушнарьов - колишній харківський міський голова, нині - ліва рука Віктора Януковича та Рената Ахметова; надзвичайний посол Німеччини в Україні – пан Д. Штюдемман. Агент «ТК» Всеволод Вєжлівий з усією відповідальністю зазначає, що у проекту "Майдан" достойне графічне та звукове оформлення. Ведучий проекту Данило Яневський обрав темою програми дискусію щодо створення коаліції демократичних чи антидемократичних сил у щойно обраному складі Верховної Ради.

Посол Німеччини запрошений для того, аби поділитися досвідом у створенні урядової коаліції в їхній країні. Велике значення, на думку 5 каналу, у ході програми має надання соціологічно обраній аудиторії можливості висловитися або запитати держмужів про актуалії сього- та завтрашнього дня. Це виправдовує назву "Майдан" та задекларовані пріоритети ефіру: представники народу в студії превалюють, щоправда, чомусь більшість їх – це студенти, та ще й зазвичай з одного вузу…

Хід програми передбачає прямі включення з Михайлівської площі, за які відповідальна журналістка 5-го каналу Яна Конотоп.

Під час програми у студії було помічено одну сторонню особу. Наш агент зробив незалежне дослідження:

- Добрий день, товаришу. З ким маю честь?
- Мене звуть...(гриф "секретно"). Я працівник служби охорони.
- Хто ваш підзахисний, товаришу?
- Євген Кушнарьов.
- Скільки людей за офіційними даними просто зараз - під час ефіру - охороняють пана         Кушнарьова?
- Зараз 2-є моїх співтоваришів. Буває до 10.
- Працівники вашого відомства мають при собі якесь спецобладнання?
- Ми не можемо про це говорити.
- Годі вам, товаришу! Ми ж усі браття!
- Добре. У кишенях ми маємо 2 кулемети, а на дворі гармата. Але насправді, тільки електрошокери. Завдання служби охорони - це захист охороняємої особи. Якщо виникає небезпека, то ми мусимо просто увести охоронюваного з місця пригоди або закрити його своїм корпусом.
- Прецеденти були?
-Ви, товаришу, певно, чули про вибухи в Харкові. От тоді у нас справді з’явилася робота.
- Як пан Кушнарьов ставиться до працівників служби охорони?
- Чемно.
- Дякую, товаришу, світлого вам майбутнього!

Включення, про які йшла мова раніше, постійно обривалися через технічні збої. Дискусія ж про коаліційні та паразитичні утворення на тілі державного апарату відбувалася у прийнятних для українського менталітету та заполітизованості народу умовах. Як демократично вихований громадянин, також вважаю за потрібне не втаємничувати почуте в апаратній програми:

«-АлЁ!! 3-я камера! Ё-моё, наезжай!!
-Леша, ты что, заснул?!
-Переключай на немца давай! Что там с краном!?
-Скажите тому чуваку во втором ряду, чтобы сел нормально!»

Не менш важливим для читача вважаю повідомлення того, що політики, присутні в ефірі, вже достатньо серйозно втомилися від самої теми парламентської коаліції - це засвідчували гримаси та мавпяча артикуляція на обличчі Андрія Шкіля, якою супроводжувалися запитання від глядачів про доцільність та значення коаліції.

Насамкінець, після того, як сигнал сигналізував про закінчення прямого ефіру, агент «ТК» поспілкувався з паном ведучим. До звіту я прикріплюю стенограму розмови з Данилом Яневським.

- Пане Данило, як ви готуєте аудиторію до програми?
- Ніяк - вони приходять на програму і тоді я їх бачу вперше. У нас є центр громадянської просвіти "Київське братство". Вони нам людей і готують. Плюс саме "Київске братство" робить для нас соціологічну вибірку.

- Вам достатньо півтори години ефіру?
- Це межа моєї фізичної витривалості.
- А для дискусії достатньо?
- Ні, очевидно. У нас країна тільки починає говорити. Якщо ви були від початку, то бачили, що люди починають розкачуватися лише під кінець. Люди дуже мляві - вони ще не звикли говорити. Мусять навчитися.
- Пане Яневський, чому ви так мало залучали до дискусії німецьких гостей?
- Яких німців - посла Штюдеммана? Я сам не знаю: дуже цікавий досвід - я був щиро здивований. Тому що, як бачите, людей знову занесло у сферу національної та політичної самоідентифікації.
- Який був рейтинг першої програми?
- Ми вийшли на самоокупність.
- Які ще проекти вестимете зараз?
- Тільки "Новий час" і "Майдан".
- До програми готувалися?
- Навіщо? Я живу в цій країні 50 років. Мені готуватися - це приблизно як голому роздягтися.

22 травня 2006 року.
Звіт Всеволода Вєжлівого
до генштабу "Детектор медіа"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1448
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду