Внаслідок вибуху гранати в Києві загинув журналіст

Внаслідок вибуху гранати в Києві загинув журналіст

29 Квітня 2018
1519

Внаслідок вибуху гранати в Києві загинув журналіст

1519
Віталій Кукса працював у низці українських ЗМІ, служив в АТО, очолював Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ в Держспецзв'язку. Йому було 45 років.
Внаслідок вибуху гранати в Києві загинув журналіст
Внаслідок вибуху гранати в Києві загинув журналіст

28 квітня стало відомо, що під час вибуху гранати в машині загину 45-річний журналіст Віталій Кукса. Про це повідомив «ТСН» з посиланням на свої джерела. Особу загиблого підтвердив «Детектору Медіа» директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

Вибух стався увечері 27 квітня в Дарницькому районі. В машині, крім самого Кукси, знаходився ще один чоловік - за інформацією журналістів, за кермом автомобіля Chevrolet Lacetti був 24-річний Андрій Сіроштан. За повідомленнями ЗМІ, граната вибухнула з боку пасажирського сидіння. Кукса загинув на місці, Сіроштан з важкими травмами госпіталізований.

Віталій Кукса працював у багатьох українських виданнях, у тому числі «Дзеркало тижня» і «День», був мобілізований, служив в АТО зв'язківцем. Пізніше обіймав посаду начальника Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ в Держспецзв'язку. На момент загибелі, як повідомляє «ТСН», не працював.

Поліція розглядає дві версії: граната була підкинута в автомобіль або водій чи пасажир принесли гранату з собою.

Нагадаємо, раніше в МВС заявили, що розкрити вбивство журналіста Павла Шеремета заважають «добре організований злочин» і «широкі контакти» на території РФ. Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство наразі не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.

Фото: Provse.te.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1519
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду