detector.media
29.04.2018 10:00
Внаслідок вибуху гранати в Києві загинув журналіст
Внаслідок вибуху гранати в Києві загинув журналіст
Віталій Кукса працював у низці українських ЗМІ, служив в АТО, очолював Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ в Держспецзв'язку. Йому було 45 років.

28 квітня стало відомо, що під час вибуху гранати в машині загину 45-річний журналіст Віталій Кукса. Про це повідомив «ТСН» з посиланням на свої джерела. Особу загиблого підтвердив «Детектору Медіа» директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

Вибух стався увечері 27 квітня в Дарницькому районі. В машині, крім самого Кукси, знаходився ще один чоловік - за інформацією журналістів, за кермом автомобіля Chevrolet Lacetti був 24-річний Андрій Сіроштан. За повідомленнями ЗМІ, граната вибухнула з боку пасажирського сидіння. Кукса загинув на місці, Сіроштан з важкими травмами госпіталізований.

Віталій Кукса працював у багатьох українських виданнях, у тому числі «Дзеркало тижня» і «День», був мобілізований, служив в АТО зв'язківцем. Пізніше обіймав посаду начальника Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ в Держспецзв'язку. На момент загибелі, як повідомляє «ТСН», не працював.

Поліція розглядає дві версії: граната була підкинута в автомобіль або водій чи пасажир принесли гранату з собою.

Нагадаємо, раніше в МВС заявили, що розкрити вбивство журналіста Павла Шеремета заважають «добре організований злочин» і «широкі контакти» на території РФ. Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство наразі не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.

Фото: Provse.te.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY