Уряд Мальти запропонував за інформацію про вбивство журналістки мільйон євро

Уряд Мальти запропонував за інформацію про вбивство журналістки мільйон євро

22 Жовтня 2017
1080

Уряд Мальти запропонував за інформацію про вбивство журналістки мільйон євро

1080
Уряд Мальти запропонував нагороду в 1 млн євро за інформацію, яка допоможе розкрити вбивство мальтійської журналістки Дафне Каруани Галісії.
Уряд Мальти запропонував за інформацію про вбивство журналістки мільйон євро
Уряд Мальти запропонував за інформацію про вбивство журналістки мільйон євро

Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на AFP.

Уряд також пообіцяв захистити всіх, хто міг би надати інформацію про вбивство журналістки.

«Це випадок надзвичайної важливості і вимагає надзвичайних заходів - правосуддя має бути виконано незалежно від вартоті», - йдеться в заяві уряду.

Повідомляється також, що поліція продовжує збірати докази. Слідчі вивчають сигаретні недопалки, знайдені неподалік від місця вибуху, які могла залишити людина, що активувала вибухівку.

Нагадаємо, журналістка-розслідувачка загинула 16 жовтня. Автомобіль 53-річної Дафни Каруани Галіції вибухнув незабаром після того, як вона виїхала з дому поблизу міста Біднія. Вона була відома своїми розслідуваннями корупції прем'єр-міністра та інших представників влади на основі «Панамського архіву».

Близькі загиблої прагнуть зібрати 1 мільйон євро, який буде надаватися в якості винагороди за інформацію, що призведе до успішного розслідування й визначення вбивць та його замовників. У випадку, якщо кошти для цього не знадобляться, їх передадуть благодійній організації Dar Merhba Bik. 

Нагадаємо, 17 жовтня засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заявив, що обурений вбивством журналістки, й оголосив винагороду в розмірі 20 тисяч євро за інформацію про її вбивць.

Видання The Times of Malta повідомляє, що троє синів убитої журналістки Метью, Пол та Енрю Каруана Галіція вимагають відставки прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската. Вони запропонували йому перед відставкою також замінити комісара поліції та генерального прокурора на тих, «які не боятимуться приймати рішення на основі доказів, що свідчать проти нього та проти тих, хто його захищає». Раніше до цього ж закликала опозиція Мальти.

Через 1,5 години після вибуху автомобіля Дафни Каруани Галіції пан Мускат, якого вона гостро критикувала, засудив «варварську атаку на людину та свободу висловлення поглядів у нашій країні» й пообіцяв справедливе розслідування.

Він також повідомив, що Мальта попросила допомогти розслідувати вбивство ФБР США.

У столиці Мальти Валетті відбуваються протести з вимогою здійснити справедливе розслідування загибелі Дафни Каруани Галіції. Мітинг з такою ж вимогою пройшов 18 також в Брюсселі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1080
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду