На Полтавщині журналіста змусили зняти з ефіру сюжет про нетверезого священика

На Полтавщині журналіста змусили зняти з ефіру сюжет про нетверезого священика

11 Квітня 2017
3682

На Полтавщині журналіста змусили зняти з ефіру сюжет про нетверезого священика

3682
Журналіста телекомпанії «Лубни» (м.Лубни, Полтавська область) Олександра Назарця змусили зняти із випуску новин та вилучити зі сторінки каналу на YouTube сюжет про затримання поліцією служителя Свято-Троїцького храму (УПЦ МП) Анатолія Безрідного, який керував авто у нетверезому стані.
На Полтавщині журналіста змусили зняти з ефіру сюжет про нетверезого священика
На Полтавщині журналіста змусили зняти з ефіру сюжет про нетверезого священика

Про це пише Інститут масової інформації (ІМІ).

Про ситуацію з журналістом ІМІ повідомив голова обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Євген Лопушинський, який сьогодні, 11 квітня, спілкувався з паном Безрідним.

«Журналіст разом із правоохоронцями патрулював місто. Зупинили священика УПЦ Московського патріархату, і за свідченнями поліції, він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Поліція затримала священика, а Олександр зняв про це сюжет. Відео розмістив на каналі YouTube товариства “Лубни” і також передав колегам, зокрема, “Лтаві”, для використання. Тому що прецедент сам по собі цікавий», –  розповів він.

За словами пана Лопушинського, згодом представник товариства «Лубни» почав змушувати журналіста прибрати з каналу YouTube відзнятий матеріал, і, відповідно, не пускати його в ефір. 

«Олександр був змушений це зробити, але на знак незгоди демонстративно зібрав свої речі і пішов», – сказав пан Лопушинський.

Також він додав, що фактично журналіста не звільнили, оскільки відповідної заяви немає.

«Я домовився з ним (журналістом - ред.), що якщо власник буде далі тиснути, то підключимо медіа-юристів і зробимо заяву. Звичайно, вислухавши історію і іншої сторони конфлікту, тобто власника», – розповів пан Лопушинський.

За інформацією ІМІ, власником телекомпанії «Лубни» є Мгарський монастир, що під Лубнами.

8 квітня священика Анатолія Безрідного затримала поліція. Як повідомляє ТСН, він їхав по зустрічній смузі, ледь не наїхав на пішоходів. Згодом він врізався у бордюр навпроти поліцейського відділку. Результати драгера показали 2,94 сотих проміле алкоголю.

«У машині патрульні виявили кілька порожніх пляшок з-під алкогольних напоїв. Священику доведеться сплатити 10 тисяч гривень штрафу та на рік позбутись посвідчення водія», - повідомляє ТСН.

Нагадаємо, в березні стало відомо, що прокурор відділу прокуратури Полтавської області Микола Верблюд судиться з позаштатним журналістом інформагентства «Полтава» Геннадієм Фетисовим. Заявник вимагає 90 тис. грн. морального відшкодування та спростування недостовірної, на його думку, інформації про нього.

Фото – «Коло»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3682
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду