За півтора року МІП погодив в’їзд до Криму майже 70-ти іноземним журналістам – Джапарова

За півтора року МІП погодив в’їзд до Криму майже 70-ти іноземним журналістам – Джапарова

30 Березня 2017
2692
30 Березня 2017
10:05

За півтора року МІП погодив в’їзд до Криму майже 70-ти іноземним журналістам – Джапарова

2692
З 16 вересня 2015 року Міністерство інформаційної політики погодило в’їзд в Крим біля 70-ти іноземних журналістів, серед яких редакції BBC, Daily Telegraph, The Guardian, Times, Bild, Washington Post, Associated Press.
За півтора року МІП погодив в’їзд до Криму майже 70-ти іноземним журналістам – Джапарова
За півтора року МІП погодив в’їзд до Криму майже 70-ти іноземним журналістам – Джапарова

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

«Деякі з них звертаються по кілька разів. Проблем на практиці процедури не виявлено», – написала вона.

За її словами, дозвіл на в’їзд іноземних журналістів до Криму видає не МІП, а Державна міграційна служба.

«У Крим іноземці мають потрапляти через українські пункти пропуску, а дозвіл на це видає Державна міграційна служба (ДМС), яка несе відповідальність», – написала вона.

За словами пані Джеппар, сама процедура погодження в’їзду передбачає звернення із заявою до МІП, яка надсилається в електронній формі, а потім звернення до Державної міграційної служби, яка видає дозвіл. Вона зазначила, що для ДМС особиста присутність журналіста є принциповою для видачі дозволу згідно законодавства. 

«В рамках співпраці МІП та ДМС, дозвіл на в’їзд журналістів оформлюється за кілька годин. Мінінформ надає абсолютно усю можливу консультативну підтримку журналістам, роз’яснює деталі механізму та в найкоротші строки погоджує в’їзд до АР Крим іноземних ЗМІ», – написала пані Джеппар.

Разом з тим, як пише заступниця міністра, в'їзд іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію і виїзд з неї допускаються тільки за спеціальним дозволом через контрольні пункти в'їзду-виїзду (абз. 2 ч. 2 ст. 10 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України). 

Пані Джеппар також повідомила, що в’їзд в Крим повітряним чи морським транспортом є порушенням чинного законодавства України, що може призвести до заборони в’їзду в Україну. До того ж особиста присутність журналіста в міністерстві не є обов’язковою, адже, як пояснює заступниця Стеця, МІП може надіслати своє погодження у будь-який територіальний орган Міграційної служби. 

«За весь час існування зазначеної процедури міністерство жодного разу не відмовило іноземному журналісту в погодженні в’їзду в АР Крим. Мінінформполітики разом з МЗС та ДМС працюють над можливістю процедури, згідно якої посольства також зможуть надавати дозвіл на в'їзд в АРК іноземним журналістам. На разі ця пропозиція на стадії погодження», – додала вона.

На фото - Еміне Джапарова

Фото: "Укрінформ"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2692
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду