У Кривому Розі «Муніципальна гвардія» перешкоджала журналістам потрапити на сесію міськради

У Кривому Розі «Муніципальна гвардія» перешкоджала журналістам потрапити на сесію міськради

26 Жовтня 2016
2103

У Кривому Розі «Муніципальна гвардія» перешкоджала журналістам потрапити на сесію міськради

2103
На сесію Криворізької міської ради журналістів пропускали за списками. Деякі із співробітників ЗМІ так і не змогли пройти до сесійної зали.
У Кривому Розі «Муніципальна гвардія» перешкоджала журналістам потрапити на сесію міськради
У Кривому Розі «Муніципальна гвардія» перешкоджала журналістам потрапити на сесію міськради

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на криворізьких журналістів.

За словами журналіста «Експерт КР» Євгена Павлова, сесія мала в черзі денній кілька гарячих питань. Зокрема, на сесії мала вирішуватись доля 0.24 га землі в центрі міста, яку місцева влада хотіла передати в безкоштовне та пожиттєве користування московського патріархату. Також мали розглядатися питання проблем опалення та газопостачання, політика монополістів газопостачання та причини відсутності тепла у низці районів міста.

Через це під стіни міськвиконкому прийшли активісти, які протестували проти таких планів та планували зайти до сесійної зали міськради. При цьому перепони в доступі до сесії мали й журналісти.

«Спочатку не пускали в сам виконком, ми з боями проривалися. Потім у нас є вхід для преси та громадян до сесійної зали з іншого боку - туди не пускали нікого. Там стояла охорона. Я брав коментар у заступника начальника нашої “Муніципальної гвардії”, він сказав, що необхідно проходити якусь реєстрацію. Я вирішив з оператором зайти у сам зал, нас туди довго не пускали.

Потім прийшла прес-секретар виконкому і спитала, чи ми акредитовані. Я сказав, що є українським акредитоваим журналістом і якісь окремі акредитації мені не потрібні. Вона постояла, подивилася на нас, і нас пропустили. Це зафіксовано на камеру, як журналістам і громадянам “Муніципальна гвардія” перешкоджала потрапити до сесійної зали», - розповів Євген Павлов.

За його словами, у сутичці постраждав активіст, якому викликали швидку.

Одна з двох знімальних груп «Першого міського» мала складнощі у потраплянні до зали, але ситуація була вирішена на місці, повідомила головна редакторка Катерина Єрська.

«Були певні проблеми, нібито були якісь списки для активістів. Але ми звернулися до правоохоронців і ситуація на місці була вирішена. Дійсно були якісь списки, але які саме - наші журналісти ще працюють на місці», - сказала вона.

Як повідомив журналіст «Першого Криворізького» Кирило Кризаліс, пропускали тільки внесених до списку (ким він був складений, поки не зрозуміло). «Якщо у списку було присутнє ЗМІ, але ім'я кореспондента було інше - не пропускали. Я до зали ради так і не протрапив», - розповів журналіст.

Кирило Кризаліс написав заяву в поліцію про перешкоджання. «Заяву написав, але корінець, про те, що вона зареєстрована, мені так і не видали. Чіткої ствердної відповіді, коли і де я можу його отримати, мені не дали», - повідомив журналіст.

Нагадаємо, депутати Криворізької міської ради призначили керувати муніципальним ТРК «Рудана» представницю «Опозиційного блоку» Наталію Власову.

Фото, відео: «Перший Криворізький»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2103
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду