На Рівненщині стався жорстокий напад на знімальну групу ICTV – відкрито провадження

На Рівненщині стався жорстокий напад на знімальну групу ICTV – відкрито провадження

18 Травня 2016
3129

На Рівненщині стався жорстокий напад на знімальну групу ICTV – відкрито провадження

3129
17 травня під час зйомок нового проекту розслідувань поблизу Зірненського спиртзаводу (Березнівський район, Рівненська область) на журналістів телеканалу ICTV напали невідомі. Оператор зазнав травми внаслідок побоїв. За фактом перешкоджання законній професійній діяльності відкрито кримінальне провадження за ст.171 ККУ.
На Рівненщині стався жорстокий напад на знімальну групу ICTV – відкрито провадження
На Рівненщині стався жорстокий напад на знімальну групу ICTV – відкрито провадження

Про напад на журналістів повідомляє Відділ комунікації ГУ НП в Рівненській області.

«Сьогодні близько 14.30 на спецлінію "102" надійшло повідомлення від журналіста одного з центральних каналів про побиття їхньої знімальної групи у Березнівському районі. Поліція встановлює усі обставини інциденту», - повідомляє поліція.

Попередньо встановлено, що під час зйомок сюжету поблизу Зірненського спиртзаводу на журналістів знімальної групи напали троє невідомих у камуфльованому одязі та балаклавах. Двоє нападників переслідували кореспондента, а інший за допомогою газового балончика завдав тілесних ушкоджень оператору, погрожуючи предметом, схожим на вогнепальну зброю.

За фактом перешкоджання законній  професійній  діяльності  журналістів за частиною 2 статті 171 Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження. Триває досудове розслідування.

Як повідомляє «Радіо Свобода»,  напад було здійснено на знімальну групу каналу ICTV. Коли нападники наздогнали оператора, то почали погрожувати йому зброєю і бити по голові. Операторові надана медична допомога.

Коли поліцейські прибули на місце події, охорона не пропустила їх на територію спиртзаводу, заявляючи, що на підприємстві «все добре». Зірненський спиртзавод офіційно не працює. Однак на початку травня представники служби безпеки державного підприємства «Укрспирт» повідомили про затримання людей, які намагалися вночі вивезти із Зірного дві цистерни зі спиртом. Ідеться про нелегальне виробництво спирту, яке приносить його організаторам мільйони гривень щомісяця.

Восени 2014 року заступник генерального директора з питань безпеки ДП «Укрспирт» Андрій Бабяр у заяві на адресу президента Петра Порошенка заявляв, що до схеми нелегального виробництва спирту залучене організоване злочинне угруповання під керівництвом Олексія Чеботарьова, який нині перебуває в розшуку. Андрій Бабяр назвав Олексія Чеботарьова організатором «тітушок» і вбивств і людиною колишнього президента Віктора Януковича.

На фото - нелегальне вивезення спирту зі Зірненського спиртзаводу

Фото: charivne.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3129
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду