Кримчанину присудили штраф за фото у Facebook з українським прапором

Кримчанину присудили штраф за фото у Facebook з українським прапором

2 Березня 2016
1536

Кримчанину присудили штраф за фото у Facebook з українським прапором

1536
Суд в окупованому Росією Криму призначив кримському татаринові, мешканцю півострова Вельдару Шукурджиєву штраф у розмірі 10 тис. руб. (приблизно 3270 грн.) за фотографію з українським прапором у центрі Сімферополя. Активістові висувають обвинувачення у порушенні правил під час проведення громадських заходів.
Кримчанину присудили штраф за фото у Facebook з українським прапором
Кримчанину присудили штраф за фото у Facebook з українським прапором

Про рішення суду повідомив Вельдар Шукурджиєв у своєму Facebook. 

«Рішенням сімферопольського «суду» Центрального району по справі 11 серпня 2015 року винесено штраф у розмірі 10 тис. Буде апеляція, але, незважаючи на її результат, не маю наміру сплачувати штраф. І не хочу, оскільки я не винен! Маю право на фотографію з українським прапором біля леніна:) Рішеня суду не визнаю!», - написав активіст.

Фото з українським прапором було опубліковане у Facebook у грудні 2015 року.

Вельдар Шукурджиев є одним з творців в Криму Українського культурного центру і неодноразово затримувався російськими поліцейськими в Сімферополі за використання української атрибутики.

Раніше «Укрінформ» повідомляв, що сімферопольський окупаційний суд призначив Вельдару Шукурджиєву покарання понад 40 годин громадських робіт за використання української символіки під час минулорічного мітингу на честь дня народження Тараса Шевченка в сімферопольському парку ім. Гагаріна.

Як повідомляє видання «Крим.Реалії», 5 лютого 2016 року російські прикордонники затримали на в'їзді в Крим проукраїнського активіста Вельдара Шукурджиєва. Пізніше його пропустили на півострів представники ФСБ. Однак, як повідомили в Кримській правозахисній групі, активісту вручили документ, який забороняє йому в'їзд в Росію до 2030 року. Оскільки Росія вважає Крим частиною своєї території, цей документ автоматично забороняє Вельдару Шукурджиєву в'їзд на окупований півострів. Документ, за словами правозахисників, пізніше забрали.

Це не перше затримання Вельдара Шукурджиєва російськими спецслужбами. 24 листопада 2015 року також ще на пункті пропуску «Каланчак» він був затриманий при в'їзді на півострів. Тоді його затримали на сім годин без пояснення причин.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму заборонила в'їзд до Криму журналістці «Української правди», кримчанці Анастасії Рінгіс до 2020 року. Про заборону в’їзду їй повідомили під час проходження КПП «Чонгар» на шляху до окупованого півострова у четвер, 25 лютого. Повідомлення про заборону на в'їзд журналістці оголосили співробітники ФСБ РФ. Анастасія Рінгіс родом з Гурзуфа (АР Крим), її батьки проживають зараз в окупованому Криму.

Фото: Facebook Вельдара Шукурджиєва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду