В «Національному газетно-журнальному видавництві» дійшли згоди щодо нового колективного договору

В «Національному газетно-журнальному видавництві» дійшли згоди щодо нового колективного договору

17 Лютого 2016
1056

В «Національному газетно-журнальному видавництві» дійшли згоди щодо нового колективного договору

1056
Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) повідомляє про прийняття збалансованого колективного договору між працівниками та роботодавцем в державному підприємстві (ДП) «Національне газетно-журнальне видавництво», до складу якого входять сім видань та інтернет-портал «Культура».
В «Національному газетно-журнальному видавництві» дійшли згоди щодо нового колективного договору
В «Національному газетно-журнальному видавництві» дійшли згоди щодо нового колективного договору

Про це йдеться у повідомленні на сайті НМПУ.

У січні первинна профспілкова організація НМПУ у газетно-журнальному видавництві виступила ініціатором колективних переговорів щодо внесення змін до колективного договору. Рішенням осередку було створено робочу группу, до складу якої увійшли Єлизавета Красніченко, Олександр Литвиненко (представники первинки), а також член Комітету КМО НМПУ Олександр Тарасов та Ірина Переход (голова профспілки культури на ДП «Національне газетно-журнальне видавництво»). Сторону роботодавця представляв генеральний директор ДП Андрій Щекун.

Раніше на підприємстві діяв застарілий «радянський» колективний договір, який не відповідає сучасним умовам. Юридичною групою НМПУ було розроблено збалансований колективний договір, який максимально захищає права найманих працівників саме в сфері друкованих та інтернет ЗМІ, зазначає медіапрофспілка.

На 26 лютого призначені загальні збори трудового колективу, які повинні затвердити зміни до колективного договору.

«Ми раді, що сторона роботодавця, розуміючи сучасні соціально -економічні умови, погодилась на компроміс та узгодила з профспілками збалансований колективний договір.  Цей договір вигідний як найманим працівникам, так і роботодавцю. Особливістю нашого проекту колективного договору є те, що в ньому чітко виписані права і обов’язки сторін, підсилена роль профспілок, виписані трудові та соціальні гарантії творчих працівників (журналістів, фотокорів та ін.)», – зазначив медіаюрист, заступник голови НМПУ Олександр Тарасов.

«На жаль, багато колег-журналістів не знають, що таке колективний договір і для чого він потрібен. Однак варто розуміти, що для продуктивної роботи повинні бути виписані нормальні умови співпраці для обох сторін. Колективний договір регулює відносини роботодавця та працівника і застраховує журналіста від ризиків, які можуть бути пов’язані з порушенням особистісного контакту», - сказала журналіст Єлизавета Красніченко.

Нагадаємо, в травні 2015 року Мінкультури не продовжило контракт колишньому генеральному директору ДП «Національне газетно-журнального видавництво» Роману Ратушному - термін дії його контракту сплив 18 травня. 9 липня в ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» відбулися загальні збори колективу, де було прийнято рішення звернутися з листом до віце-прем'єра-міністра культури В`ячеслава Кириленка з проханням надати повноваження виконуючого обов'язки генерального директора видавництва нинішньому заступнику директора  з творчих питань Руслану Онопрієнку. 

17 липня колективу видавництва був представлений новий в.о. генерального директора Богдан Мазницький. 27 липня під стінами Кабінету Міністрів України відбулася акція протесту співробітників видавництва. Таким чином вони хотіли донести нагальні проблеми видавництва до уваги прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і віце-прем'єр-міністра - міністра культури В'ячеслава Кириленка.

23 липня стало відомо, що Міністерство культури України проводить відкритий конкурс на посаду генерального директора державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» згідно з наказом № 421 від 16.06. 2015 року «Про проведення конкурсного відбору керівника Державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво». У жовтні 2015 року генеральним директором ДП було призначено журналіста Андрія Щекуна.

 

Фото – портал «Культура»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1056
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду