Журналіст Сергій Сакадинський видає книгу про захоплення Луганська сепаратистами

Журналіст Сергій Сакадинський видає книгу про захоплення Луганська сепаратистами

12 Лютого 2016
1633

Журналіст Сергій Сакадинський видає книгу про захоплення Луганська сепаратистами

1633
Колишній луганський журналіст Сергій Сакадинський, який п’ять місяців пробув в полоні «ЛНР», написав книгу «Луганский розлом» про події в місті від перших мітингів в листопаді 2013 року і до завершення активної фази бойових дій восени 2014 року.
Журналіст Сергій Сакадинський видає книгу про захоплення Луганська сепаратистами
Журналіст Сергій Сакадинський видає книгу про захоплення Луганська сепаратистами

Про це Сергій Сакадинський повідомив в коментарі «Детектор медіа».

«Я вирішив, що буду писати книгу, ще в підвалі Бетмена, і там же зробив перші нотатки. Але вже ґрунтовно взявся за написання в лютому минулого року, в грудні дописав. Від початку і до кінця - все це моя ініціатива», - розповів журналіст.

Книга має шість розділів: «Эхо Майдана», «Русская весна», «Время референдумов», «Огонь и вода» (про початок війни) та «Медные трубы» (про полон).

Сергій Сакадинський видає книгу на власні гроші. Тираж поки остаточно поки не визначений – буде зібрано передзамовлення. Поки планується 1000 примірників, які буде надруковано до кінця лютого.

«Це цілісна, чітка оповідь від першої особи.Я не ставив за мету когось викривати або навішувати ярлики. Для мене важливо було без пропагандистських штампів відновити послідовність і причинно-наслідковий зв'язок подій, що відбувалися в Луганську. Для мене це, перш за все, історія про те, як політичні еліти намагалися маніпулювати громадською думкою і використовувати настрої людей для лобіювання своїх інтересів, але в певний момент втратили контроль над ситуацією, що і призвело до вибуху. Ця тема червоною ниткою проходить через всю книгу», - розповів автор.

Сергій Сакадинський адресує книгу «Луганський розлом» широкій аудиторії. «Але, перш за все, тим, кому цікаво розібратися в ситуації і хто готовий сприймати альтернативну точку зору. В тому числі, звичайно ж, і тим, хто зараз живе в Луганську. Правда, доставити туди друковане видання, швидше за все, не вийде. Але після паперової версії вийде електронна, доступ до якої буде можливий звідусіль. Не раджу читати тим, хто мислить виключно пропагандистськими шаблонами – думаю, їх ця книга розчарує», - переконаний журналіст.

Нагадаємо, Сергія Сакадинського та його дружину Марію Гавак захопили в полон бойовики «ЛНР» на їхній дачі в районі селища Гостра Могила Луганської області 2 серпня 2014 року. У них конфіскували машину, а знайдені там речі й документи стали «доказами» проти журналіста та його дружини в нібито їхній причетності до луганського Євромайдану. Марію Гавак звільнили 1 жовтня, а Сергія Сакадинського залишався в полоні до початку 2015 року. Перші три з половиною місяці Сергія Сакадинського утримувала група швидкого реагування (ГБР) «Бетмен» (батальйон добровольців «ЛНР»), а в листопаді його перевели до «військової комендатури ЛНР», де обіцяли розібратися, чому батальйон утримував журналіста так довго.Сергія Сакадинського утримували «під наглядом» і не відпускали, оскільки його життю нібито загрожувала небезпека. 5 січня 2015 року журналіста звільнили з полону «ЛНР».

У червні минулого року в інтерв’ю «Відеотеці» він розповів про ситуацію в луганських ЗМІ, а в жовтні – про враження від поїздки до прифронтових зон в рамках проекту «Донбас: чесно» ГО «Детектор медіа».

Сергій Сакадинський працював головним редактором луганського інтернет-видання «Політика 2.0», писав для видання «Четвертая власть», був фрілансером деяких центральних ЗМІ, у тому числі - регіональним моніторщиком ГО «Детектор медіа» із захисту прав журналістів.

 

Сергій Сакадинський. Фото - Facebook

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1633
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду