Прес-центр штабу АТО не дозволив українським фотокорам потрапити на місце вибуху мікроавтобуса

Прес-центр штабу АТО не дозволив українським фотокорам потрапити на місце вибуху мікроавтобуса

10 Лютого 2016
1564

Прес-центр штабу АТО не дозволив українським фотокорам потрапити на місце вибуху мікроавтобуса

1564
Фотокореспондент інтернет-видання LB.ua Максим Лєвін повідомляє, що через додаткові вимоги Прес-центру штабу АТО він разом із фотокореспондентом інформаційного агентства «Укрінформ» Маркіяном Лисейком не зміг потрапити до блок-посту «Мар’їнка», де сьогодні, 10 лютого, підірвався пасажирський мікроавтобус.
Прес-центр штабу АТО не дозволив українським фотокорам потрапити на місце вибуху мікроавтобуса
Прес-центр штабу АТО не дозволив українським фотокорам потрапити на місце вибуху мікроавтобуса

Про це він написав у своєму Facebook.

За словами Макса Лєвіна, Прес-центр Штабу АТО вимагав у фотокореспондентів крім акредитації попереднього повідомлення про маршрут їхнього пересування. При цьому незрозуміло, як могли журналісти подати інформацію про маршрут вчора, якщо подія трапилася сьогодні.

«Сьогодні вранці біля блок-поста "Мар’їнка" підірвався пасажирський мікроавтобус.  Ось яскравий приклад як прес-центр АТО не зацікавлений у об’єктивному висвітленні подій. За інформацією Прес-центр штабу АТО - за 600 метрів від самого блок-поста. На сайтах ДНР - пишуть підірвалися мікроавтобус і Таврія, на самому блок-пості. І допомогу не надали, тому загинули люди. Перебуваючи зараз в безпосередній близькості від Марїнки (Курахово) ми, фотографи, я і Markiian Lyseiko, (маємо дійсні прес-карти АТО а також діючі посвідчення журналіста) НЕ МОЖЕМО потрапити на місце події, оскільки, УВАГА, цитата Речника АТО (спілкувалися по телефону 10 хвилин тому): не подали маршрут пересування заздалегідь, тобто ВЧОРА. У мене все», - написав Макс Лєвін.

«Детектор медіа» намагається зв’язатися із Прес-центром Штабу АТО у Крматорську (Донецька область), але наразі телефон Прес-центру не відповідає.

Інформацію про вибух опублікував разом із фото сайт «Інформаційно-аналітичний центр Національної безпеки України». Як  поінформував на щоденному брифінгу речник  Адміністрації Президента України з питань АТО  Андрій Лисенко, сьогодні, 10 лютого, о 07.56 ранку підірвався на вибуховому пристрої цивільний мікроавтобус «Фольксваген», який знаходився на тимчасово окупованих територіях на відстані близько 600 метрів від контрольного пункту «Мар’їнка».

«Автомобіль знаходився у черзі машин, що прямували з напрямку територій під контролем бойовиків так званої "ДНР". Водій автівки виїхав на узбіччя, нехтуючи знаки, що попереджали про мінну небезпеку. В машині знаходилося 5 осіб. Внаслідок вибуху троє загинули на місці і ще одна людина померла по дорозі до лікарні. На місці трагедії працюють військові сапери, представники донецької обласної прокуратури та міжнародної місії ОБСЄ. Закликаємо ЗМІ зберігати пильність, адже цей інцидент може бути використаний в інтересах російської пропаганди. За даними МЗС, Росія витрачає близько 2 млрд доларів на інформаційні провокації», - йдеться у повідомленні Центру.

Пізніше Макс Лєвін опублікував у Facebook свої фото, зроблені у лікарні Курахового (Донецька область), куди привезли загиблих.

Нагадаємо, минулого року Президент України нагородив до Дня журналіста орденами «За заслуги» III ступеня фотокореспондента інтернет-видання LB.ua Максима Лєвіна і фотокореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» Маркіяна Лисейка.

 

Фото - УКМЦ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1564
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду