Яценюк пропонує кошти від легалізації грального бізнесу спрямувати на кіно

Яценюк пропонує кошти від легалізації грального бізнесу спрямувати на кіно

26 Червня 2015
2477

Яценюк пропонує кошти від легалізації грального бізнесу спрямувати на кіно

2477
Яценюк пропонує кошти від легалізації грального бізнесу спрямувати на кіно
Яценюк пропонує кошти від легалізації грального бізнесу спрямувати на кіно

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує ухвалити в парламенті закон про легалізацію грального бізнесу, а кошти, отримані завдяки цьому, спрямувати на фінансування культурних проектів, у тому числі українського кіно. Про це глава уряду сказав на засіданні колегії Міністерства культури, інформує прес-служба міністерства.

 

«За рахунок легалізації грального бізнесу вже на останній квартал цього року у бюджеті можуть бути виділені кошти для українського кіно і передбачене його фінансування на 2016 рік», - йдеться в повідомленні прес-служби Мінкульту.

 

Також прем'єр-міністр запропонував започаткувати приватно-державне партнерство для фінансування патріотичних фільмів за принципом 50 на 50.

 

Віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко повідомив про спільну з представниками телевізійного та кіноринку роботу над проектом закону, який має створити економічні стимули для кіновиробництва. На його думку, потреба у створенні українського телекіно особливо зростає після набуття чинності законодавчих обмежень щодо російського кіносеріального продукту. «У липні має бути завершений новий законопроект на підтримку українського кінематографу», - сказав В'ячеслав Кириленко.

 

Віце-прем'єр наголосив, що лише бюджетних коштів на відродження українських кіностудій та кіновиробництва в цілому недостатньо, тому має залучатися приватний сектор, кошти приватних фондів, європейських програм, меценатів.

 

Нагадаємо, що в лютому Державне агентство з питань кіно представило представникам дистриб'юторських компаній та кінотеатрів власний законопроект щодо запровадження збору за показ іноземних фільмів в кінотеатрах та на телебаченні. За повідомленням Держкіно, 10 компаній у цілому підтримали цей проект, але склали список зауважень до нього. Законопроект досі не внесено до парламенту. Водночас у Раді ще 10 грудня 2014 року зареєстровано законопроект народних депутатів Миколи Княжицького та Сергія Тарути про збір за показ фільмів і збір з лотерей.

 

4 березня «Детектор медіа» організувала круглий стіл «Де брати додаткові кошти для виробництва українських фільмів?», під час якого законодавці, представники телеканалів, кінодистрибуторів та всіх дотичних до кіноіндустрії учасників ринку обговорили законодавчі ініціативи щодо підтримки українського кінематографу.

 

На круглому столі «Детектор медіа» представники теле- та кінобізнесу заявили, що запровадження збору за розповсюдження і демонстрацію фільмів може мати негативні наслідки для кіно- і телеіндустрії у вигляді скорочення вітчизняного серіального виробництва, колапсу прокату авторського кіно і бурхливого розвитку піратства.

 

Натомість кінодистриб'ютор, власник мережі «Кінопалац» та студії дублювання кінострічок Le Doyen Studio Богдан Батрух переконаний, що українські телеканали мають підтримати збір на підтримку українського кінематографу.

 

24 березня віце-прем'єр міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко повідомив, що Міністерство культури не прийняло остаточного рішення про запровадження збору на підтримку українського кіно.

 

У квітні Асоціації провайдерів платного телебачення виступили проти запровадження для них додаткового збору на підтримку українського кінематографу.

 

Тим часом телегрупа «1+1 медіа» запропонувала державі замість запровадження збору за розповсюдження і демонстрування фільмів залучати телегрупи до національного кіновиробництва. Зокрема, «1+1 медіа» готова розділити фінансування і співпродюсування з Державним агентством з питань кіно одного-двох кінопроектів на рік із загальним бюджетом до 1 млн доларів на рік.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2477
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду