Нацрада затвердила розміри штрафів і передає їх на погодження в Кабмін

Нацрада затвердила розміри штрафів і передає їх на погодження в Кабмін

11 Червня 2015
4421

Нацрада затвердила розміри штрафів і передає їх на погодження в Кабмін

4421
Нацрада затвердила розміри штрафів і передає їх на погодження в Кабмін
Нацрада затвердила розміри штрафів і передає їх на погодження в Кабмін

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила розміри штрафів, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення та передає їх на затвердження в Кабінет Міністрів України. Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 11 червня.

 

Згідно з документом, розміри штрафів вираховуються з розміру ліцензійного збору, та становлять:

15% - за вчинення ліцензіатом порушень передбачених абзацами другим - шостим частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення»;

10%- за вчинення ліцензіатом порушень передбачених абзацом сьомим - дванадцятим частини другої, частиною третьою статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення»;

5% - за порушення інших норм закону або умов ліцензії.

 

У разі, якщо ліцензіат має декілька ліцензій на мовлення з різними способами розповсюдження телерадіопрограм, з однаковою програмною концепцією, розмір штрафу встановлюється з найбільшого нарахованого розміру ліцензійного збору.

 

Розмір штрафів має затвердити Кабінет Міністрів і після цього Нацрада зможе їх застосовувати до порушників.

 

Нагадаємо, що проект розмірів штрафів було винесено на громадське обговорення 12 лютого. Порядок визначення розмірів штрафів нагадує той, що був прописаний у законопроекті № 1889 про посилення санкцій до ліцензіатів-порушників, який 3 лютого провалила Верховна Рада.

 

За словами заступника голови Нацради Григорія Шверка, проект пройшов погодження з усіма зацікавленими відомствами, які надали йому схвальні відгуки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4421
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду