До 26 травня – прийом заявок на фінансування розслідувань від ІРРП

До 26 травня – прийом заявок на фінансування розслідувань від ІРРП

5 Травня 2015
2188

До 26 травня – прийом заявок на фінансування розслідувань від ІРРП

2188
До 26 травня – прийом заявок на фінансування розслідувань від ІРРП
До 26 травня – прийом заявок на фінансування розслідувань від ІРРП

Журналісти регіональних ЗМІ, які хочуть взяти участь у конкурсі на краще розслідування процесів реформування на місцевому рівні, але потребують фінансової підтримки, можуть подати заявку на фінансування розслідування.

 

Щоб подати заявку журналіст повинен заповнити онлайн-форму на сайті Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП). Дедлайн подачі заявок - 26 травня.

 

Максимальний розмір фінансування на розслідування становить еквівалент 1800 польських злотих (близько 500 доларів США). Упродовж року буде профінансовано щонайменше 25 розслідувань, і ще щонайменше 25 - у наступному році.

 

Рішення про надання фінансування на проведення розслідування прийматиметься комісією у складі трьох експертів під час засідання експертної ради. Планується ще один етап прийому заявок протягом року, про який буде повідомлено додатково.

 

В ІРРП повідомили, що графік прийому заявок на 2016 рік буде оголошено на початку 2016 року.

 

При розгляді заявок перевагу отримають проекти, котрі відповідатимуть наступним критеріям:

- розслідування відповідає темі проекту - процес проведення реформ на місцевому рівні. Для окупованих територій, перелік тем включає викриття корупції, порушень прав людини, військових злочинів, зловживання владою;

- розслідування відкриє нову важливу інформацію, що має суспільну значимість. Журналіст має серйозні домовленості щодо публікації розслідування щонайменше в одному медіа;

- журналіст, що виконує розслідування, суворо дотримується професійних та етичних стандартів;

-  розслідування не передбачає недопустимих ризиків для журналістів та медіа;

- перед публікацією розслідування журналіст направить матеріалв ІРРП на допублікаційну юридичну експертизу;

-  розслідування буде опубліковане до 26 жовтня.

 

При оприлюдненні розслідування, підготовленого за фінансової підтримки проекту, журналіст зобов'язаний включити наступний текст «Розслідування підготоване в рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії за підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща та Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади».

 

Додаткові питання можна поставити Катерині Івановій за адресою katrya.ivanova@gmail.com та за телефонами: (067)9056313, (067)2179199, (044)279419.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2188
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду