detector.media
05.05.2015 17:38
До 26 травня – прийом заявок на фінансування розслідувань від ІРРП
До 26 травня – прийом заявок на фінансування розслідувань від ІРРП

Журналісти регіональних ЗМІ, які хочуть взяти участь у конкурсі на краще розслідування процесів реформування на місцевому рівні, але потребують фінансової підтримки, можуть подати заявку на фінансування розслідування.

 

Щоб подати заявку журналіст повинен заповнити онлайн-форму на сайті Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП). Дедлайн подачі заявок - 26 травня.

 

Максимальний розмір фінансування на розслідування становить еквівалент 1800 польських злотих (близько 500 доларів США). Упродовж року буде профінансовано щонайменше 25 розслідувань, і ще щонайменше 25 - у наступному році.

 

Рішення про надання фінансування на проведення розслідування прийматиметься комісією у складі трьох експертів під час засідання експертної ради. Планується ще один етап прийому заявок протягом року, про який буде повідомлено додатково.

 

В ІРРП повідомили, що графік прийому заявок на 2016 рік буде оголошено на початку 2016 року.

 

При розгляді заявок перевагу отримають проекти, котрі відповідатимуть наступним критеріям:

- розслідування відповідає темі проекту - процес проведення реформ на місцевому рівні. Для окупованих територій, перелік тем включає викриття корупції, порушень прав людини, військових злочинів, зловживання владою;

- розслідування відкриє нову важливу інформацію, що має суспільну значимість. Журналіст має серйозні домовленості щодо публікації розслідування щонайменше в одному медіа;

- журналіст, що виконує розслідування, суворо дотримується професійних та етичних стандартів;

-  розслідування не передбачає недопустимих ризиків для журналістів та медіа;

- перед публікацією розслідування журналіст направить матеріалв ІРРП на допублікаційну юридичну експертизу;

-  розслідування буде опубліковане до 26 жовтня.

 

При оприлюдненні розслідування, підготовленого за фінансової підтримки проекту, журналіст зобов'язаний включити наступний текст «Розслідування підготоване в рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії за підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща та Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади».

 

Додаткові питання можна поставити Катерині Івановій за адресою katrya.ivanova@gmail.com та за телефонами: (067)9056313, (067)2179199, (044)279419.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY