Inter Media Group отримала ліцензію на мовлення української версії каналу Euronews (ДОПОВНЕНО)

Inter Media Group отримала ліцензію на мовлення української версії каналу Euronews (ДОПОВНЕНО)

29 Квітня 2015
3824

Inter Media Group отримала ліцензію на мовлення української версії каналу Euronews (ДОПОВНЕНО)

3824
Inter Media Group отримала ліцензію на мовлення української версії каналу Euronews (ДОПОВНЕНО)
Inter Media Group отримала ліцензію на мовлення української версії каналу Euronews (ДОПОВНЕНО)

Сьогодні, 29 квітня, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення задовольнила заяву ТОВ «Видавництво "Чистий прибуток"» (Inter Media Group) і надала ліцензію на супутникове мовлення під логотипом Euronews. Про це повідомив у своєму Facebook голова Нацради Юрій Артеменко.

 

«Видали ліцензію на супутникове мовлення української версії EURONEWS. Авансом. Вважаю, що пропаганді сприяє не безвідповідальна журналістика, а продажна. Сподіваюсь, як нас і запевняли, на чесну новинну гру», - написав голова Нацради.

 

Ліцензія видана строком на 10 років.

 

Як повідомив голова правління телеканалу «Інтер» Єгор Бенкендорф, йдеться на сайті Нацради, це буде українська версія новинного телеканалу. Компанія уклала договір, згідно з яким вона є ексклюзивним партнером Euronews в Україні. Основні теми, які обіцяють висвітлювати, - культура, наука, техніка, спорт. Журналістська редакція, що готуватиме випуски новин, розміщена в Ліоні (Франція). Водночас Єгор Бенкендорф зазначив, що компанія не матиме жодної можливості впливу на редакційну політику телеканалу.

 

Нагадаємо, на минулому засіданні 15 квітня голова Нацради Юрій Артеменко запропонував перенести розгляд питання про надання ліцензії на супутникове мовлення Euronews , доки не прийде відповідальний за канал представник компанії, який зможе відповісти на всі запитання членів Нацради та представить візуальну презентацію мовника. Всі члени Нацради підтримали цю пропозицію.

 

Засновниками і власниками компанії «Видавництво "Чистий прибуток"», яка поки що не має ніяких ліцензій на мовлення, є ТОВ «Український медіа-проект» (99,99%), яке є одним з власників телеканалу «Інтер», і ТОВ «Національні інформаційні системи» (0,01%), яке виробляє для каналу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми. Пов'язаною особою є компанія Inter Media Group Limited. Директор компанії - Олексій Романюта. Inter Media Group, коли належала Валерію Хорошковському, видавала однойменний з компанією, яка подала заявку на ліцензію, журнал «Чистая прибыль».

 

Програмна концепція телеканалу передбачає 12 годин 2 хвилини на добу національного продукту, у тому числі 26 хвилин на добу - власного, а також 11 годин 58 хвилин на добу - іноземного продукту (ретрансляція програм виробництва Euronews S.A. з Ліона, Франція).

 

За жанровим наповненням планується 19 годин 40 хвилин на добу інформаційно-аналітичних програм, з них - 7 годин 42 хвилини національного продукту (у тому числі 22 хвилини власних програм) та 11 годин 58 хвилин іноземного продукту (ретрансляції); а також 3 години 36 хвилин реклами, 4 хвилини елементів оформлення ефіру та 40 хвилин анонсів, спонсорства і соціальної реклами.

 

Студія каналу планується на вул. Дмитрівській у Києві - за адресою телеканалу «Інтер». Канал планує підніматися на супутник Amos-3 з аплінка компанії «Саттелеком», яка є супутниковим оператором усіх каналів групи «Інтер».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3824
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду