ГО «Детектор медіа» оголошує конкурс для  відряджень  регіональних журналістів на Донбас

ГО «Детектор медіа» оголошує конкурс для відряджень регіональних журналістів на Донбас

5 Березня 2015
9991

ГО «Детектор медіа» оголошує конкурс для відряджень регіональних журналістів на Донбас

9991
ГО «Детектор медіа» оголошує конкурс для  відряджень  регіональних журналістів на Донбас
ГО «Детектор медіа» оголошує конкурс для  відряджень  регіональних журналістів на Донбас

ГО «Детектор медіа» запускає проект, спрямований на налагодження діалогу між Сходом та рештою країни, розвінчування міфів російської пропаганди та стереотипів щодо Донбасу.

 

У рамках проекту 40 журналістів із різних областей здійснять поїздки на Донбас, аби підготувати матеріали для своїх ЗМІ. Перед відрядженням вони пройдуть навчання - щодо безпеки і особливостей роботи у зоні конфлікту, уникнення мови ворожнечі та стереотипів при висвітленні ситуації на Донбасі.

 

Як зазначає шеф-редактор «Детектор медіа» та керівник проекту Наталія Лигачова, регіональні журналісти отримають унікальну можливість на власні очі побачити, чим живе зараз Донбас і донести ці враження до своєї аудиторії. Причому у фокусі проекту мають бути не війскові дії, а життя звичайних людей «як воно є», їхні проблеми, ефективність української влади у їх вирішенні тощо.

 

Витрати на поїдку та вартість страхового полісу учасникам відшкодує ГО «Детектор медіа». Під час відрядження журналістів буде супроводжувати координатор проекту, військовий кореспондент Інна Золотухіна, яка добре знайома  зі специфікою роботи в регіоні, має контакти з місцевою владою, військовими, активістами, волонтерами.

 

Журналістів для участі у проекті буде відібрано на конкурсній основі: 16 телевізійників (вісім пар «журналіст + оператор») та 24 представники друкованих і онлайн-видань. Кожен з них здійснить одну робочу поїздку на Донбас.

 

Щоб подати заявку на участь, слід до 20 березня заповнити анкету.

 

ЗМІ, в якому працює учасник проекту, має надати письмову гарантію оприлюднення матеріалу, створеного під час відрядження на Донбас (надається за запитом ГО «Детектор медіа» на другому етапі відбору учасників).

 

Матеріали учасників проекту також будуть використані у ток-шоу про проблеми Донбасу, яке у квітні 2015 року запускає ГО «Детектор медіа».

 

Кожне ток-шоу буде присвячено конкретній проблемі. Формат програми передбачає дискусію між експертами, політиками та сторонами, чиї інтереси та проблеми будуть у центрі уваги.  Таким чином проблеми Донбасу будуть винесені на обговорення для всієї країни, на запитання мешканців Сходу будуть відповідати представники центральних органів влади, депутати тощо.

 

Складовою частиною ток-шоу будуть  репортажі тележурналістів-учасників проекту.

 

Всього заплановано 8 випусків ток-шоу - по одному щомісяця. Програму транслюватимуть у прямому ефірі всі обласні ДТРК.

 

Автором та ведучою ток-шоу буде Інна Золотухіна.

 

Проект здійснюється за фінансової підтримки польського фонду «Солідарність».

 


 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9991
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду