Верховна Рада ухвалила дві постанови щодо звільнення Надії Савченко (ДОПОВНЕНО)

Верховна Рада ухвалила дві постанови щодо звільнення Надії Савченко (ДОПОВНЕНО)

13 Січня 2015
3284

Верховна Рада ухвалила дві постанови щодо звільнення Надії Савченко (ДОПОВНЕНО)

3284
Верховна Рада ухвалила дві постанови щодо звільнення Надії Савченко (ДОПОВНЕНО)
Верховна Рада ухвалила дві постанови щодо звільнення Надії Савченко (ДОПОВНЕНО)

Сьогодні, 13 січня, Верховна Рада на пленарному засіданні ухвалила звернення до Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) та світових лідерів щодо звільнення української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко.

 

Парламент прийняв Постанову №1701 про Звернення Верховної Ради України до ПАРЄ щодо «звільнення протиправно утримуваної під вартою в Російській Федерації народного депутата України восьмого скликання, члена Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Вікторівни Савченко». «За» проголосувало 304 депутати, утримались два. Не голосували 35 депутатів.

 

Також Верховна Рада прийняла Постанову №1701 про Звернення Верховної Ради України до Канцлера Федеративної Республіки Німеччини Ангели Меркель, Президента Французької Республіки Франсуа Олланда та Президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо звільнення протиправно утримуваної під вартою в РФ Надії Савченко. Як повідомляється на сайті парламенту, «за» проголосували 306 депутатів, не голосували 33 парламентарі.

 

Як повідомляє «Укрінформ», голова Верховної Ради Володимир Гройсман від імені парламенту звернувся до незаконно утримуваної у російському СІЗО Надії Савченко і зкликав її припинити голодування: «Я звертаюсь до Надії Савченко з проханням припинити голодування. Вона нам потрібна живою і здоровою... Це звернення... від усього парламенту».

 

Як писала «Детектор медіа», Надія Савченко розпочала голодування 13 грудня 2014 року. Вона має намір продовжувати акцію до 26 січня 2015 року - дати, коли розпочинається сесія Парламентської ради Європи (ПАРЄ) у Страсбурзі (Франція). Якщо вона вступить у повноваження делегата ПАРЄ від України і набере дипломатичній імунітет, російська влада повинна  її відпустити з-під варти.

 

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів каналу «Россия 1» у зоні АТО. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що льотчицю викрали і примусово вивезли з території України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3284
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду