Речника АТО Олексія Дмитрашківського відкликали до Києва через скарги журналістів (ДОПОВНЕНО)

Речника АТО Олексія Дмитрашківського відкликали до Києва через скарги журналістів (ДОПОВНЕНО)

15 Грудня 2014
8490

Речника АТО Олексія Дмитрашківського відкликали до Києва через скарги журналістів (ДОПОВНЕНО)

8490
Речника АТО Олексія Дмитрашківського відкликали до Києва через скарги журналістів (ДОПОВНЕНО)
Речника АТО Олексія Дмитрашківського відкликали до Києва через скарги журналістів (ДОПОВНЕНО)

Олексій Дмитрашківський припиняє роботу на посаді речника антитерористичної операції (АТО) через анонімну скаргу зі звинуваченнями в перешкоджанні роботи журналістів. Про це пан Дмитрашківський повідомив у Facebook.

 

«Мене терміново відкликали в Київ. Причиною виклику є анонімне звернення, в якому мене звинувачено в перешкоджанні роботи журналістів», - повідомив він, подякувавши журналістам за спільну роботу.

 

«Ми знову повернулись до часів, коли розглядають анонімні звернення. По іншому кажучи - не вийшов "мордою", - нарікає пан Дмитрашківський. - Але наша співпраця не закінчена. До зустрічі, на інформаційному фронті. Особлива подяка журналістці телеканалу ICTV Дарці Оліфер, "за активну громадянську позицію!"».

 

У коментарі «Детектор медіа» Олексій Дмитрашківський повідомив, що йому не пояснювали причини відкликання. «Зранку мені сказали, що мене поміняють 21 грудня. А пізніше мені зателефонував Владислав Селезньов (прес-секретар Генерального штабу. - ТК) і зачитав анонімний лист зі скаргою на мене, на якому, за його словами, стоїть резолюція начальника Генерального штабу».

 

Пан Дмитрашківський наразі не знає, чи продовжить роботу в прес-службі Генерального штабу, чи його звільняють взагалі. Поки що до Києва він не доїхав.

 

Прес-секретар міністра оборони Вікторія Кушнір повідомила «Детектор медіа», що речник АТО перебуває в підпорядкуванні Генерального штабу, а не апарату Міністерства оборони. «Наскільки мені відомо, Олексій Дмитрашківський повертається до Києва в рамках ротації», - додала вона.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар у прес-службі Генерального штабу.

 

Зовнішній консультант Міністерства оборони України від Українського кризового медіа-центру Тетяна Попова підтвердила, що на Олексія Дмитрашківського скаржилися журналісти. «Була скарга, і не одна. Можу сказати, що ми уважно слухаємо журналістів», - повідомила вона. Подальша кар'єрна доля пана Дмитрашківського їй наразі невідома.

 

Нагадаємо, 1 грудня прес-центр АТО заявив, що журналістів не будуть пускати у зону бойових дій без супроводу військових. Речник АТО Олексій Дмитрашківський згодом повідомив, що положення про супровід військових для журналістів можуть скасувати вже найближчим часом.

 

12 грудня зовнішній консультант Міноборони від Українського кризового медіа-центру Тетяна Попова повідомила «Детектор медіа», що ніяких заборон на поїздки журналістів у зону бойових дій без супроводу військових більше немає - їх було скасовано ще 1 грудня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8490
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду