detector.media
12.08.2014 11:00
В сутичці на Майдані постраждали журналісти ТСН Алла Хоцянівська та Євген Соловей
В сутичці на Майдані постраждали журналісти ТСН Алла Хоцянівська та Євген Соловей

Увечері 10 серпня на Майдані Незалежності в Києві агресивно налаштовані невідомі накинулися на знімальну групу програми ТСН телеканалу «1+1» - журналістку Аллу Хоцянівську та оператора Євгена Солов'я. Про це повідомив TSN.ua, уточнену інформацію надала «Детектор медіа» прес-служба телеканалу.

 

Інцидент відбувся близько дев'ятої години вечора після віча на Майдані Незалежності, яке приїхала знімати працівники ТСН.

 

«У той час там сталася бійка, по закінченні, коли побитого виводили з Майдану, журналістка ТСН Алла Хоцянівська та оператор Євген Соловей підійшли за коментарем. Проте люди на Майдані, агресивно налаштовані, почали погрожувати журналістам, забирати камеру та кілька разів вдарили оператора в обличчя.  Міліція, яка чергувала на місці поруч, не реагувала ні на першу бійку, ні коли били журналістів, хоча зі сцени неодноразово повторювали, що треба кликали міліцію. Оператор ТСН Євген Соловей в результаті отримав синець на обличчі, техніка не постраждала», - повідомила «Детектор медіа» прес-служба телеканалу «1+1».

 

Нагадаємо, 31 травня в Києві з Майдану Незалежності вигнали журналістів, які прийшли висвітлювати суботник - прибирання барикад. Зокрема, на журналіста «Громадського ТБ» Богдана Кутєпова накинулася жінка, яка кричала, що ніхто Майдан не розжене. Невідомий чоловік затуляв стрімеру камеру, не давав знімати. Чоловік з оголеним торсом, нецензурно висловлюючись, вимагав від пана Кутєпова забрати камеру.

 

2 липня в Києві на Майдані Незалежності зазнала нападу знімальна група 5-го каналу, унаслідок чого постраждав оператор. Днями суд арештував уродженця міста Рівного Андрія Трачука на прізвисько Слон, якій підозрюється у перешкоджанні професійній діяльності журналісті і нападі на журналістів 5-го каналу на Майдані Незалежності у Києві.

 

У ніч на 13 липня на Майдані Незалежності було побито арматурою кількох журналістів і поетів.

 

14 липня російськомовні мешканці наметів на Майдані Незалежності у Києві напали на журналістів каналу «1+1».

 

17 липня невідомі чоловіки в камуфляжній формі напали з погрозами на знімальну групу каналу «1+1», коли  журналісти знімали акцію жінок, що прийшли протестувати до Адміністрації Президента України на вулиці Банковій у Києві.

 

8 серпня один з протестувальників, що залишалися на Майдані Незалежності в Києві, погрожував журналісту інформагентства УНІАН, що кине йому під ноги гранату.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY