detector.media
15.07.2014 15:56
Нацрада обіцяє особливий підхід до провайдерів і мовників у зоні АТО
Нацрада обіцяє особливий підхід до провайдерів і мовників у зоні АТО

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заявляє, що використовуватиме диференційовані підходи щодо здійснення наглядової функції до тих провайдерів програмної послуги і мовників, які працюють в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті регулятора.

 

«Регулятор чітко усвідомлює і з розумінням ставиться до того, що частина провайдерів програмної послуги змушені працювати в умовах, практично наближених до бойових, і тимчасово не може повною мірою виконувати свої ліцензійні зобов'язання та вимоги Національної ради. Ми вдячні тим провайдерам, які оперативно вмикають українські канали на тій території, яка вивільнюється від терористів», - йдеться в повідомленні.

 

Що стосується проведення перевірок, про які йдеться у зверненні асоціацій провайдерів програмної послуги, то йтиметься лише про тих провайдерів і мовників, які працюють на мирних і звільнених територіях, наголошують у відомстві.

 

Національна рада продовжує здійснювати постійний моніторинг вітчизняних та іноземних програм і передач, що ретранслюються у кабельних мережах України. У разі, якщо результати моніторингу підтвердять інформацію про ретрансляцію російських каналів не лише в зоні АТО, регулятор обіцяє застосовувати санкції згідно з чинним законодавством.

 

«Керівники всіх телерадіоорганізацій України повинні усвідомлювати, що війна проти народу України рано чи пізно закінчиться і всім доведеться звітувати не лише перед державними органами, а й перед громадою. А це набагато відповідальніше, ніж отримати санкцію регулятора», - йдеться в заяві Нацради.

 

Нагадаємо, 10 липня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дала добу для негайного вимкнення ворожого контенту тим мовникам, що ретранслюють російську пропаганду на Донбасі, в Луганську.

 

Член Нацради Олександр Ільяшенко повідомив, що в низці міст України, які ще недавно перебували в активній зоні АТО, вдалося відновити мовлення українських каналів. Паралельно відбувається вимкнення російських каналів. За словами пана Ільяшенка, ситуація у східних регіонах досить складна, оскільки провайдери там перебувають «під дулом автоматів» і не мають фізичної можливості вимкнути російські канали. Хоча таке бажання в них є.

 

Голова Нацради Юрій Артеменко заявив, що позиція Національної ради є чіткою і передбачає, що після звільнення місто від терористів, того самого дня, «всі канали, які пропагують ворожнечу, ненависть, знущання над українським народом, мають бути вимкнені».

 

11 липня об'єднання кабельників - Асоціація правовласників і постачальників контенту й асоціація «Укртелемережа» - попросили Президента України Петра Порошенка, представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуню Міятович і голову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка запровадити мораторій на перевірки ЗМІ в зоні проведення АТО.

 

У відповідь перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк заявила, що Нацрада не оголошувала перевірок у зоні антитерористичної операції, а жорсткі заяви регулятора стосуються визволених і мирних територій, де провайдери ретранслюють російську пропаганду.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY