detector.media
17.06.2014 22:10
Медведєв звинуватив у загибелі російського журналіста українську владу
Медведєв звинуватив у загибелі російського журналіста українську владу

Голова уряду Росії Дмитро Медведєв на своїй сторінці в Facebook написав, що в загибелі журналіста російської ВДТРК (телеканал «Россия 1» та інші)  Ігоря Корнелюка (на фото) винне керівництво України. Про це повідомляє інтернет-видання «Корреспондент».



«Журналістська професія небезпечна. Але коли одні репортери гинуть від обстрілу, потрапляючи під мінометний вогонь, а доля інших залишається невідомою, у цій трагедії є винні. За ситуацію в сусідній Україні відповідають ті, хто називає себе її владою», - написав пан Медведєв.

 

Нагадаємо, сьогодні, 17 червня під м.Луганськом  отримав тяжкі поранення і помер у лікарні журналіст російської ВДТРК, власкор з Мурманської області Ігор Корнелюк. У російських ЗМІ також з'явилась інформація, що під час обстрілу під Луганськом загинув звукорежисер телеканалу Антон Волошин, який був разом із журналістом в одній знімальній групі. Згодом він сам у соцмережі Facebook спростував це повідомлення. Оператор  знімальної групи ВДТРК Віктор Денисов також залишився неушкодженим.

 

У прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявили, що загиблий журналіст російської ВДТРК Ігор Корнелюк працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й належних засобів захисту.

 

В Інформаційному центрі РНБО стверджують, що Ігор Корнелюк нелегально прибув на територію України з московського аеропорту «Внуково» більше двох тижнів тому. Загиблий журналіст був у військовому камуфляжі, без засобів захисту і не мав розпізнавальних знаків преси.

 

В. о. міністра закордонних справ  України Андрій Дещиця висловив співчуття рідним загиблого російського журналіста Ігоря Корнелюка.

 

За інформацією телекомпанії, Ігорю Корнелюку було 37 років. Він народився в м.Запоріжжі. Кар'єру журналіста розпочав у 1998 році. З жовтня 2013 року пан Корнелюк очолював корпункт ВДТРК в м.Мурманську. У нього залишилася дружина та семирічна донька.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY