detector.media
21.05.2013 20:42
Дії «спортсмена», який напав на журналістів, перекваліфіковано у хуліганство
Дії «спортсмена», який напав на журналістів, перекваліфіковано у хуліганство

Дії затриманого 20-річного мешканця Київщини перекваліфіковано в хуліганство, повідомляє відділ зв`язків з громадськістю ГУ МВС України щодо розслідування нападу на кореспондента  5-го  каналу Ольгу Сніцарчук та фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя 18 травня під час мітингу опозиції..

 

Також повідомляється, що наразі судом вирішується питання про обрання стосовно затриманого запобіжного заходу. «Молодикові загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років», - зазначається у повідомленні. 

 

Нагадаємо, кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності).  

 

Нагадаємо, 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Раніше журналісти вже  встановили особу нападника як мешканця Білої Церкви Вадима Титушка. Він сам заперечує, що бив журналістку: 

 

«Мене обвинувачують у побитті жінки-журналістки, Олени (Ольги -ТК) Сніцарчук. Такого не було, я вас запевняю. Стояла просто жінка, махала переді мною телефоном, знімала, а я людина непублічна, я не люблю, коли мене знімають. Я попросив, що не треба. Я дівчину як би... я її взагалі не бив. Я просто рукою відштовхнув так, щоб не було ніяких зайвих рухів, ніякого побиття не було, ні її, ні її товариша. Я особисто сам бачив, як ця панянка просто спіткнулася й упала. Ми із хлопцями як би підбігли, обступили її, щоб її маса людей не затоптала Я нормальний звичайний адекватний хлопець із простої родини, я нормально виховувався, щоб підняти руку на жінку - ну це остання справа. У мене не те виховання, щоб ударити жінку, щоб я хоч раз її вдарив, ну як годиться вдарити - хлопці мене зрозуміють - я не знаю, мінімум у неї був би синець. Чому в неї його немає?». 

 

«Детектор медіа»

Фото Владислава Соделя 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY