detector.media
24.04.2013 14:56
Через нових власників канал ТВі втягнули в «офшорне кубло» - Дмитро Гнап
Через нових власників канал ТВі втягнули  в «офшорне кубло» - Дмитро Гнап

Засновником британської компанії Балмор Інвест Лімітед, яка володіє активами каналу ТВі, є громадянка Нової Зеландії Рейчел Емі Еріксон. Про це пише громадський активіст Дмитро Гнап у своєму блозі на «Українській правді».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», за словами нардепа і екс-генерального директора ТВі Миколи Княжицького, відповідно до даних державного Реєстру, засновниками ТОВ «Медіаінфо»  є компанія «Вілкокс» із внеском у 50 грн. і компанія «Балмор» із внеском у 950 грн.



«Цікаві дві зарубіжні фірми, на які тепер начебто записані активи каналу ТВі. Перша - це "Вілкокс Венчерз Лтд." з Британських Віргінських Островів - її розмір внеску до статутного фонду - шалена цифра в 50 гривень», - пише блогер.

 

95% каналу ТВі тепер, як переконує Микола Княжицький, належить британській компанії «Балмор Інвест Лімітед», зареєстрованій в Лондоні на Шеперд Маркет Стріт, 8.



«Директором та власником 100% акцій Balmore Invest Limited є така собі громадянка Нової Зеландії Рейчел Емі Еріксон (Rachel Emy Erickson)», - вказує Дмитро Гнап.

 

«Крім нового власника ТВі, вона ще очолює понад двісті фірм, очевидно виконуючи роль номінального директора та власника. А ще, як пишуть новозеландські журналісти, Рейчел Емі Еріксон відома тим, що є подругою та матір'ю трьох дітей новозеландця Яна Тейлора (Ian Тaylor)», - зазначає блогер.



«Цього персонажа знає багато журналістів-розслідувачів. Кілька років тому він створив величне кубло з офшорних компаній в Новій Зеландії для міжнародного відмивання коштів. Послугами Тейлора користувалися: мексиканські та колумбійській наркокартелі, азіатські мафіозні угрупування "Тріади", кілька терористичних мереж та навіть уряд Північної Кореї», - нагадує активіст.

 

Дмитро Гнап вневнений, що послугами «пральної машини» Яна Тейлора користувалися і українські високопосадовці.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу «за допомогою силових структур». Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії. Джерело «Детектор медіа» на каналі розповіло, що канал ТВі реструктуризував схему власності.

 

23 квітня У Єдиному державному реєстрі (ЄДР) юридичних осіб керівником ТОВ «Телерадіокомпанія «Телерадіосвіт» було зазначено замість Наталії Катеринчук зазначено Артема Шевченка.

 

Після зустрічі з Олександром Альтманом та Костянтином Кагаловським журналісти та редактори ТВіоголосили про страйк до вирішення конфлікту між власниками.

 

Артем Шевченко закликав колектив продовжити роботу в ефірі.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY