detector.media
24.04.2013 11:33
Незалежна медіа-профспілка підтримала страйк телеканалу ТВі
Незалежна медіа-профспілка підтримала страйк телеканалу ТВі
І обіцяє реагувати на будь-яке порушення прав журналістів телеканалу

Незалежна медіа-профспілка підтримує страйк колективу телеканалу ТВі, повідомляє сайт профспілки.

 

«Медіа-профспілка вважає, що чергові в українському медійному середовищі з`ясування стосунків між медіа-магнатами відбуваються без врахування інтересів рядових журналістів. Саме це спричинило невдоволення колективу і спонукало його оголосити страйк», - йдеться у заяві.

 

НМПУ спостерігає за подіями і обіцяє негайно реагувати на найменше порушення прав колективу, серед якого є члени медіа-профспілки. Наша професійна організація забезпечить юридичний і політичний захист членів колективу.

 

«Крім того, медіа-профспілка з сумом констатує факт, що ТВі, який тривалий час займав незалежну позицію і асоціювався з реальною свободою слова, сам опинився в епіцентрі нездорових розборок. Це загрожує, не лише втратою репутації для телеканалу, але і самому його існуванню. А відтак послаблює позиції вільного слова в Україні», - зазначають у профспілці.

 

«Подібна ситуація склалася в країні не вперше. Вона повторюватиметься і далі, поки власність ЗМІ залишатиметься непрозорою. НМПУ вважає, що необхідно ініціювати зміни до законодавства, які б гарантували, що власники масмедіа не зможуть ховатися за офшорними фірмами», - кажуть НМПУ.

 

НМПУ закликала конфліктуючі сторони відмовитися від екстремальних форм боротьби і повернутися в цивілізовані рамки: провести переговори і ухвалити рішення з врахуванням інтересів усіх зацікавлених сторін.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу «за допомогою силових структур». Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії. Джерело «Детектор медіа» на каналі розповіло, що канал ТВі реструктуризував схему власності.

 

24 квітня у Єдиному державному реєстрі (ЄДР) юридичних осіб керівником ТОВ «Телерадіокомпанія «Телерадіосвіт» замість Наталії Катеринчук зазначено Артема Шевченка.

 

Після зустрічі з Олександром Альтманом та Костянтином Кагаловським журналісти та редактори ТВіоголосили про страйк до вирішення конфлікту між власниками.

 

Артем Шевченко закликав колектив продовжити роботу в ефірі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY