detector.media
24.09.2012 10:26
Румунська отримала статус регіональної мови в селі на Закарпатті
У селі Рахівського району Біла Церква

У селі Біла Церква Рахівського району введено румунську мову як регіональну. Як пише «Українська правда», таке рішення ухвалила Білоцерківська сільська рада, зазначається у відповіді на депутатське звернення Геннадія Москаля.

 

«Згідно з положеннями Закону про засади державної мовної політики, який передбачає надання статусу регіональної мови мовам національних меншин, кількість яких у регіоні складає 10 відсотків від загальної кількості населення, на ХІІ сесії сільської ради Білої Церкви від 14 серпня 2012р. було прийнято рішення застосовувати румунську мову в офіційних і адміністративних документах», - повідомив голова сільради Георге Берінде.

 

Відповідь голови сільради у відповідності з прийнятим законом «Ківалова-Колесниченка» написана румунською мовою, - додали у прес-службі Москаля.

 

 


 

 

Раніше  угорську мову зробили регіональною у Берегівському районі Закарпатської області.

 

Російській мові надали статусу регіональної в Одесі й Одеській області, Севастополі, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Дніпропетровській і Херсонській областях, а також у Харкові, Запоріжжі та Миколаєві, Донецьку, Луганську, Ізмаїлі, Херсоні, Ялті та Красному Лучі.

 

Закон «Про засади державної мовної політики» було ухвалено 3 липня в редакції першого читання. Голосування за закон відбувалося з порушенням норм регламенту, про що заявили представники опозиції.

 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон 31 липня, а Віктор Янукович - 8 серпня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY