detector.media
22.09.2012 20:09
Кисельов вважає закон про наклеп дурістю і рудиментом

Євгеній Кисельов назвав законопроект про криміналізацію наклепу дурістю і очевидним рудиментом радянського кримінального права. Про це ведучий сказав під час огляду подій тижня у випуску ток-шоу «Велика політика» 21 вереня на телеканалі «Інтер».

 

«Що стосується скандального законопроекту Віталія Журавського, то спочатку Верховна Рада прийняла його в першому читанні більшістю в 244 голоси, а потім сильні світу цього почали один за одним відмежовуватися від дурної ідеї відродити кримінальну відповідальнісь за наклеп, очевидний рудимент радянського кримінального права», - сказав Євгеній Кисельов.

 

Також ведучий додав: «Важко позбутися відчуття, що сталося одне з трьох: або очевидна дурість, або спроба любителів копіювати все найгірше у сусідній Росії і прийняти ті ж поправки до законодавства, які були прийняті нещодавно Держдумою в Москві з явним наміром приструнити незалежну пресу; або хтось намагається підставити президента Януковича за принципом "що гірше, то краще».

 

Законопроект № 11013  «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)» зареєстували 19 липня. За тиждень до цього статтю про наклеп повернули до російського кримінального кодексу.

 

Ухвалення цього законопроекту засудили уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, Національна спілка журналістів Україниопозиційні політичні силиНезалежна медіа-профспілка Українирух «Стоп цензурі!»Організація з безпеки і співробітництва в Європі«Репортери без кордонів», перший віце-прем'єр-міністр Валерій ХорошковськийМіжнародна і Європейська федерації журналістівМіжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY