detector.media
19.07.2012 13:16
Прокуратура попередила Ландіка про відповідальність за неправдиве повідомлення про злочин
Ландік заявив прокуратурі, що публікацією LB.ua підірвано його авторитет s ділову репутацію як державного діяча

Прокуратура Печерського району міста Києва попереджала депутата Володимира Ландіка про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивого повідомлення про злочин. Про це йдеться в роз'ясненнях прокуратури щодо порушення справи за фактом порушення таємниці листування Володимира Ландіка інтернет-виданням LB.ua.

 

«Зазначимо, що ця справа не є справою приватного обвинувачення, тому прокуратурою Печерського району столиці прийнято рішення відповідно до Закону», - наголошує прокуратура.

 

Володимир Ландік у поясненнях прокуратурі заявляв, що публікацією LB.ua підірвано його авторитет s ділову репутацію як державного діяча.

 

Народний депутату у своїх заявах та поясненнях наполягає на тому, щоб його звернення були розглянуті відповідно до чинного законодавства України. «За наведених обставин я вважаю, що моя заява повинна бути розглянута у відповідності до вимог чинного законодавства з прийняттям відповідного рішення про порушення кримінальної справи, пов'язаної з порушенням моїх конституційних прав на таємницю листування і недоторканість приватного життя», - йдеться в поясненнях пана Ландіка, які цитує прокуратура.

 

18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування депутата Володимира Ландіка інтернет-виданням LB.ua - за результатами перевірки заяви нардепа від 21 червня.

 

Мета кримінальної справи - знищити LB.ua, його творчий колектив і керівників видання, заявила в коментарі «Детектор медіа» шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

 

LB.ua закрив доступ до свого контенту й оприлюднив на головній сторінці фотографії посадовців, яких редакція вважає відповідальними за порушення кримінальної справи - Сергія Льовочкіна, Рената Кузьміна, Валерія Хорошковського та Андрія Портнова.

 

Глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін і перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський засудили порушення кримінальної справи щодо видання і звернулися до Генпрокуратури з проханням перевірити законність цього рішення.

 

Своє занепокоєння справою LB.ua висловили члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, представник «Репортерів без кордонів» в Україні, профспілка «Медіафронт», прес-секретар президента, голова Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарка Чепак, Незалежна медіа-профспілка та Національна спілка журналістів.

 

Медіаюристи обґрунтували, чому порушення кримінальної справи є незаконним.

 

19 липня журналісти проводять пікет Генпрокуратури на знак протесту проти тиску на інтернет-видання LB.ua і телеканал ТВі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY