detector.media
19.07.2012 11:30
Хорошковський прокоментував ситуацію навколо LB.ua
Вважає випади на свою адресу провокацією

Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський вважає провокацією випади на його адресу у зв'язку із ситуацією, що склалася навколо інтернет-сайту LB.ua. Хорошковський вважає, що підстав для порушення справи немає. Заяву першого віце-прем'єр-міністра оприлюднила його прес-служба на сайті «Українських новин».

 

«Свобода слова - одна з основних цінностей європейської країни. Тому я завжди буду виступати на підтримку вільних і незалежних медіа в Україні. Не втручаючись у дії прокуратури, вважаю, що після того, як сторони конфлікту, а саме народний депутат України Володимир Ландік і інтернет-сайт LB.ua залагодили суперечку, підстав для порушення кримінальної справи немає», - зазначає Валерій Хорошковський.

 

Перший віце-прем'єр також пропонує Генеральній прокуратурі України перевірити законність та достатність підстав для порушення кримінальної справи проти інтернет-сайту LB.ua, а прокуратурі, у віданні якої знаходиться вказана кримінальна справа, не робити будь-яких процесуальних дій до завершення такої перевірки.

 

«Україна неодноразово підкреслювала, що проведе парламентські вибори відповідно до європейських норм і стандартів. Це завдання для всіх органів державної влади та посадових осіб. У цьому процесі ключова роль відводиться засобам масової інформації», - говорить Валерій Хорошковський.

 

Він пропонує створити на виборах незалежний моніторинговий комітет, який би контролював повноправний доступ всіх учасників виборчого процесу до ЗМІ, а також об'єктивність висвітлення фактів і подій.

 

18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування депутата Володимира Ландіка - за результатами перевірки заяви нардепа від 21 червня.

 

Мета кримінальної справи - знищити LB.ua, його творчий колектив і керівників видання, заявила в коментарі «Детектор медіа» шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

 

LB.ua закрив доступ до свого контенту й оприлюднив на головній сторінці фотографії посадовців, яких редакція вважає відповідальними за порушення кримінальної справи - Сергія Льовочкіна, Рената Кузьміна, Валерія Хорошковського та Андрія Портнова.

 

Глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін засудив порушення кримінальної справи щодо видання і звернувся до Генпрокуратури з проханням перевірити законність цього рішення.

 

Своє занепокоєння справою LB.ua висловили члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, представник «Репортерів без кордонів» в Україні, профспілка «Медіафронт», прес-секретар президента, голова Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарка Чепак, Незалежна медіа-профспілка та Національна спілка журналістів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY