detector.media
26.04.2012 18:56
Геращенко: Мені прикро, що в партії влади немає людини, яка розуміє, що є цензурою
Геращенко вважає, що Комітет з питань свободи слова та інформації має провести дискусію про право на приватне життя

Депутат НУНС Ірина Геращенко здивована заявами агентства УНН і депутата з Партії регіонів Олега Надоші, які вважають її запис у Facebook із закликом бойкотувати сайту через розповсюдження відео з камери Тимошенко в СІЗО цензурою та наступом на свободу слова. Про це вона сказала в коментарі «Детектор медіа».

 

«Наш колега Дмитро Крикун так само в соціальних мережах закликав бойкотувати УНН, і я його підтримала. Тому що вважаю, що будь-які медіа, які позиціонуються як ЗМІ, не можуть собі дозволити таблоїдного жовтого формату. Мені прикро, що в партії влади немає людини, яка б професійно могла прокоментувати те, що є цензурою, а що нею не є. Цензура - це коли політик телефонує на сайт чи ЗМІ і вимагає щось поставити. Цензура - це не пускати журналістів у ложу преси в парламенті. І я пишаюсь тими журналістами, які змусили пропустити їх на їхнє робоче місце. А якщо людина у тому числі і політик, каже про те, що такий формат - не журналістика, то це зовсім інша річ». - сказала пані Геращенко.

 

Також вона додала, що починаючи від телеканалів і закінчуючи інтернет-виданнями - усі посилались на УНН як на першоджерело згаданого відео.

 

За словами пані Геращенко, оприлюднення подібного відео порушує професійні та моральні стандарти: «Я написала в соціальних мережах, що принципово не дивилась це відео, тому що вважаю для себе табу - підглядання. Більше того, я переконана, що в журналістському середовищі дійсно давно назріла дискусія щодо того, де закінчується право журналіста на інформацію і починається право на приватне життя, особливо людини, яка не може себе захистити і перебуває під постійним спогляданням. Це тортури, порушення прав людини. І ми навіть не обговорюємо те, наскільки правдивим чи неправдивим є це відео».

 

Ірина Геращенко вважає, що парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації має «провести дискусію про право на приватне життя й те, чи можуть ЗМІ використовувати відео сумнівного походження, сумнівно отримане і сумнівної якості, порушуючи будь-які норми моралі напередодні виборчої кампанії». «Інакше дійсно виборча кампанія, яка незабаром стартує, складатиметься з компроматів, знятих у туалетах, у спальнях, ще десь. Але це немає нічого спільного з журналістикою», - додала вона.

 

Нагадаємо, сьогодні, 26 квітня народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Олег Надоша заявив, що парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації повинен відреагувати на заяву УНН з приводу факту тиску з боку Ірини Геращенко на ЗМІ. Він переконаний що пані Геращенко «душить свободу слова».

 

25 квітня Ірина Геращенко (НУНС) закликала колег-депутатів бойкотувати інтернет-видання УНН, про що написала на своїй сторінці у Facebook.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY