detector.media
29.11.2011 08:46
Новини ТОНІСа виходять на 5-му каналі, найвідоміше шоу – «Х-фактор» (опитування)
Дослідження iVOX і «Детектор медіа» щодо знання брендів новин і великих шоу вихідного дня загальнонаціональних каналів

Найміцніші бренди серед телевізійних новин - ТСН («1+1»), «Подробности» («Інтер»), «Факти» (ICTV) і «Вікна» (СТБ). Такий висновок випливає з результатів дослідження, проведеного для «Детектор медіа» компанією iVOX. Опитування* здійснене методом онлайн-інтерв'ю, тож його результати є релевантними для тих осіб, які користуються інтернетом.

 

Понад 50% опитуваних правильно зв'язали назви новинних програм з каналами, на яких вони виходять. У ТСН і «Подробностей» відповідний показник перевищує 70%.

 

Новини інших телеканалів, внесених до анкети, не є впізнаваними: відсоток тих, хто не знає, на якому каналі вони виходять, перевищує кількість правильних відповідей. Так, «Репортер» зв'язали з Новим каналом 33,2%, а таких, хто не знає, де виходять ці новини, нарахувалося 39%.

 

Найменший показник знання серед загальнонаціональних каналів отримав ТОНІС і його «24 години» (8,2% правильних відповідей). Найбільше голосів у цьому пункті опитувані віддали варіантам «Не знаю» і «5 канал». Правильний варіант - «ТОНІС» - посів третє місце.

 

Жінки краще впоралися з визначенням авторства ТСН, «Подробностей» и «Репортера», чоловіки - з усіма іншими новинами.

 

 

 

 

 

 

Знання назв великих шоу вихідного дня дещо слабше за знання новин. Імовірно - через менший термін існування таких проектів, на противагу багатьом рокам і навіть десятиліттям ефірного життя новин.

 

Найвідомішим шоу виявився «Х-фактор»: 62% вірних відповідей. Майже наздоганяє ще один проект СТБ «Україна має талант»: 56,9%.

 

Третю сходинку обіймає «Майdан's» («Інтер») з 54,1%, четверту - ще одне дітище СТБ «Танцюють всі!»: 47,4%.

 

На п'ятому щаблі «Голос країни» («1+1») з 42%, на шостому «Фабрика зірок» (Новий канал) з 41,1%.

 

Інші проекти опитувані пов'язували з їх каналами рідше, ніж обирали варіант «Не знаю». Зауважимо, що всі ці проекти нові, за винятком «Народної зірки» «України», яка мала кілька сезонів. Вони з'явилися в ефірі наприкінці серпня або у вересні (опитування проводилося наприкінці вересня).

 

 

 

 

 

 

 

 

Окремий випадок - «Танці з зірками», які колись виходили на «1+1», а минулого сезону повернулися на українське телебачення в ефірі СТБ. Незважаючи на поширену думку про те, що в глядача коротка пам'ять на назви і він не відчуває форматів, 36,4% опитаних віднесли «Танці з зірками» до «1+1». СТБ набрав 20,6% (можна було обрати лише один варіант), що менше за результат варіанту «Не знаю» -  29,1%.

 

Набагато краще знання брендів великих шоу вік-енду продемонстрували жінки у порівнянні з чоловіками. Єдиний виняток - «Битва націй» (проект «чоловічого» ICTV). 

 

Із повними результатами дослідження можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» та iVOX встановили:

 

Глядачі вважають, що розважальних шоу і серіалів на ТБ забагато, пізнавальних програм - замало;

 

70% українців переглядають телепрограми в інтернеті;

 

30% українських інтернет-користувачів готові платити за інформацію в інтернеті;

 

76,2% українців цікавляться можливістю читати пресу та новини за допомогою цифрових носіїв.

 

*Дослідження проведене методом онлайн-інтерв'ю з використанням панелі iVOX (http://ivoxgolos.com.ua/). Вибірка становить 1000 анкет, структура вибірки відповідає структурі інтернет-користувачів України за статтю, віком та регіоном проживання. Статистична похибка не перевищує 3%.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY