detector.media
25.02.2011 14:14
Янукович не знає, як називається Нацрада, і не знайомий з її членами

Президент Віктор Янукович не знає, як правильно називається державний орган у сфері регулювання телерадіопростору - Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, та не знає в обличчя людей, які є членами Нацради. Він плутає Нацраду з НКРЗ - Національною комісією з питань регулювання зв'язку.

 

Такий висновок можна зробити з відповіді президента в телепроекті «Пряма розмова з країною» 25 лютого на запитання Лариси Губіної з 5-го каналу про відсуження частот і позбавлення ліцензій телеканалів.

 

«Що стосується частот, я багато разів на це відповідав. Це питання закону. Закон, який сьогодні існує, він цій комісії регулювання зв'язку дає права, вона ними користується. Я в обличчя навіть не знаю членів цієї комісії, прізвища мені відомі, я найближчим часом планую вже з ними з усіма зустрічатися - з усіма регуляторами, тому що це вже стало моїм обов'язком як президента, а до цього я навіть не мав таких прав», - сказав президент.

 

Нагадаємо, що за законом половину членів Національної ради призначає парламент, а половину - президент. Наразі Нацрада недосформована якраз за президентською квотою - глава держави досі не призначив четвертого члена. За президентською квотою в Нацраді зараз працюють Оксана Головатенко (призначена 24 листопада 2009 року Віктором Ющенком), Лариса Мудрак (призначена 23 лютого 2010 року Віктором Ющенком ) та Володимир Манжосов (призначений 2 квітня 2010 року Віктором Януковичем).

 

Нагадаємо, телепроект «Пряма розмова з країною» з Віктором Януковичем транслюють шість загальнонаціональних каналів: «Інтер», «1+1», ICTV, ТРК «Україна», 5 канал і Перший національний. Прямий ефір розпочався 25 лютого об 11:00 і триватиме три години. На Першому національному трансляція забезпечена сурдоперекладом.

 

У студії з Віктором Януковичем спілкуються Олег Панюта й Акім Галімов з «Інтера», Юрій Сидоренко з «1+1», Олена Фроляк з ICTV, Андрій Данилевич з ТРК «Україна», Лариса Губіна з 5-го каналу й Андрій Сміян з Першого національного.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY