detector.media
25.09.2010 17:17
У Росії хочуть створити державний канал про Північний Кавказ

Представництво президента Росії в Північно-Кавказькому федеральному окрузі спільно із Всеросійською державною телерадіокомпанією працює над проектом створення телевізійного каналу про Північний Кавказ. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на повноважного представника президента в окрузі Олександра Хлопоніна.

 

За його словами, йдеться про федеральний канал, який «буде мовити за межами Північного Кавказу».  «Ми ведемо переговори і готуємо цей проект спільно з ВДТРК, яка здатна далі черговий канал зробити на своїй сітці», - сказав пан Хлопонін на зустрічі з представниками преси регіону.

 

«По кожній республіці треба мати інформацію, яку можна показати і яка була б цікава людям і на Кавказі, і за його межами», - додав він.

 

Як повідомив один з працівників представництва президента, «вже ведеться закупівля необхідного обладнання» для майбутнього телеканалу.

 

Як повідомляла ТК, на початку 2010 року розпочав роботу грузинський російськомовний телеканал «Перший кавказький», запущений Суспільним мовником Грузії. Спілка кабельного телебачення Грузії запропонувала його Спілці кабельного телебачення України. Але в лютому французький супутниковий оператор Eutelsat вимкнув сигнал «Першого кавказького» на супутнику Eutelsat W7 (36˚ східної довготи), віддавши в довгострокову оренду 16 своїх транспондерів російським компаніям, зокрема для розширення пакету платформ «НТВ-плюс» і «Триколор», які належать «Газпром-медіа». Грузинська сторона оскаржила це в суді і програла справу.

 

Від моменту вимкнення супутника «Перший кавказький» мовить в інтернеті. Влітку право управління грузинським суспільним каналом іномовлення було передане британській компанії «Кей 1». Повідомлялося також, що Суспільний мовник Грузії вів переговори з американською мережею Hot Bird щодо супутникового мовлення «Першого кавказького».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY