detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
19.04.2024 19:38
До дня пам’яті аварії на Чорнобильській АЕС «2+2» покаже прем’єру 4-серійної драми «Переслідуючи вогонь»
До дня пам’яті аварії на Чорнобильській АЕС «2+2» покаже прем’єру 4-серійної драми «Переслідуючи вогонь»
У центрі сюжету — розслідування загадкових підпалів у зоні відчуження.

26 квітня о 21:30 на каналі «2+2» відбудеться прем’єра 4-серійної детективної драми «Переслідуючи вогонь». Показ буде присвячено роковинам аварії, що сталася 1986 року на Чорнобильській АЕС. Про це «Детектор медіа» повідомила пресслужба каналу.

Режисер — Тарас Ткаченко, авторка сценарію — Лариса Марцева, продюсери — Сергій Кизима, Олеся Пазенко, Оксана Янко-Коваленко, Тетяна Шуліка та інші.

Головні ролі виконали: Андрій Ісаєнко, Анастасія Цимбалару, Олександр Печериця, Михайло Кришталь, Євген Рачок, Мирослав Павліченко, Євген Ламах та інші.

Події гостросюжетного мінісеріалу розгортаються навколо підпалів лісу в Чорнобильській зоні. Пожежі поблизу атомної станції можуть спричинити катастрофу та зруйнувати життя тисяч людей. Спіймати небезпечного палія і запобігти трагедії повинен голова підрозділу ДСНС, досвідчений пожежник Андрій Троян. Але розслідування злочину стає для головного героя справжнім випробуванням. Серед іншого йому доведеться пережити втрату близької людини та ув’язнення і дізнатись про себе дещо несподіване…

«Серіал було знято до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, проте зараз він не втратив своєї актуальності. Коли російські загарбники бездумно та зухвало поводили себе на ЧАЕС, рили окопи в “рудому лісі”, дістаючи на поверхню поховані залишки зараженої деревини, яка й досі випромінює дуже велику кількість радіації, ми маємо нагадати собі та оточуючим про небезпеку, яку несе в собі Чорнобильська зона, прокоментувала продюсерка серіалу Олеся Пазенко. — Чорнобильська катастрофа це не лише екологічна трагедія світового масштабу, це історія, яка не має крапки».   

Зйомки серіалу проходили восени 2021 року на декількох локаціях у Києві та області, а також на пожежному полігоні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Виробництво проєкту «Переслідуючи вогонь» відбулось за підтримки Державного агентства України з питань кіно і Міністерства культури та інформаційної політики України.

Читайте також:

Фото: «2+2»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY